2016 m. gruodžio 30 d., penktadienis

2017 metai primins, kaip paprastai atrodo Airijos žiema


Po palyginti švelnaus šių metų gruodžio, 2017 metai pasitiks šaltesniais orais, o naujametiniams iškylautojams Journal.ie pataria nepamiršti paimti ir skėčio.
Airijos hidrometeorologijos tarnyba “Met Éireann”prognozuoja, kad paskutinė 2016 metų diena bus sausa, tačiau jau naktį lietus pasibels į šalies šiaurės vakarus ir judės link pietinių apskričių - jis gali būti ne tik sunkus, bet ir atšiaurus, lydimas aukšto slėgio.

Pirmoji 2017 metų diena gaivins nedideliu dušu, nors tikėtina, kad saulė irgi pasveikins Airiją su atėjusiais Naujaisiais. Aukščiausia temperatūra Naujųjų metų dieną sieks apie plius 4 - 6 laipsnius.

“Pirmadienį taip pat bus šalta, tačiau dušai gaivins ne visą šalį, o iš šiaurės pučiantis šaltas vėjas judės link vakarų, - prognozuoja “Met Éireann” tarnyba. - Debesuotumas didės, todėl antradienį ir trečiadienį nebus labai šalta, o Atlanto pakrančių apskrityse tikėtina dulksna.”


Šilčiausia šiuo metų laikotarpiu buvo 1948 metais - tuomet oro temperatūra Dublino oro uoste pakilo iki 17,1 laipsnių šilumos, 2014 metais ji siekė 5,4 laipsnių šilumos, 2015 metais buvo plius 8,6 laipsnių. Šių metų gruodžio mėnesio vidutinė temperatūra Dublino oro uoste buvo apie 6,7 laipsniai šilumos. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą