2016 m. gruodžio 15 d., ketvirtadienis

Svajonės pildosi, kai sieki jų išsipildymo


Modeliu dirbanti lietuvaitė Ana Žens neslepia, kad visada svajojusi apie modelio karjerą ir būtent Airijoje jai tą svajonę pavyko įgyvendinti. “Esu pasitikintis savimi žmogus ir, neslėpsiu, visada norėjau, kad mano nuotraukos puoštų madų žurnalų viršelius, tik kelią šiai svajonei pasiekti, pasirinkau pernelyg sunkų,” – atsidūsta Ana Žens. 


Profesionali lengvaatletė užsibrėžė, kad kai pasieks sporte karjeros viršūnę, ją pastebės ir būtinai pakvies fotografuotis. Taip ir  įvyko. 2010 metais laimėjusi gražuolių konkursą, sako, buvo pati laimingiausia, tai įkvėpė didesnio pasitikėjimo savimi ir su dar didesne energija paskatino tęsti sportininkės karjerą. “Norėjau surasti vidinį balansą, derindama moteriškumą ir daug jėgų atimantį sportą. Intensyviai bėgiojau, bet ir metai bėgo kartu su manimi. Dabar galiu patarti, kad nereikia laukti, kol tave pastebės. Jeigu nori būti modelis, reikia pačiai ieškoti atrankos konkursų (“kastingų”) ir juose dalyvauti. Ne visi modeliai yra gražūs ir ne visos gražios merginos yra modeliai, – dalijasi patirtimi Ana.  –  Mergina gali būti graži kaip modelis, bet ji gali visai nemokėti tuo naudotis. Jeigu tikrai nori būti modelis, privalai būti entuziastinga, turi mokėti iškęsti šaltį ir nepatogumus, negali skųstis, privalai būti kantri ir ištverminga. Sportas, o ir gyvenimas, mane to išmokė.” Anos vyras  šypsodamasis priduria, kad šios savybės labai reikalingos ir šeimoje. “Tik nuotraukose viskas atrodo pasakiškai gražu – ištiesų, kad ko nors pasiektum, turi kaip reikiant padirbėti. Tik kai dirbi savo mėgstamą darbą, jis virsta malonumu,” – sako ji.

Ana prisimena, kad būdama 16 metų, ji jau demonstravo madas Lietuvoje, tačiau pasirinko Vilniaus Gedimino technikos universitetą (VGTU), kur baigė Statybos inžinerijos bakalauro studijas. “Kodėl pasirinkau statybos inžineriją? – tarsi pati savęs paklausia. – Nes širdis vedė paskui mylimą vyrą, mūsų meilės istorija tikrai panaši į pasaką: mes buvom kursiokai ir trečiame kurse, paskaitos metu, girdint 100 studentų, Aleksandras man pasipiršo.”

Į klausimą, kodėl atvyko į Airiją, atsako irgi nedvejodama. “Sekiau paskui vyrą. Čia dvejus metus dirbau pagal specialybę inžinerinėje kompanijoje. Susitvarkėm buitį, po to gimė dukra, įkūrėme savo verslą – Dublin Holistic Massage saloną, kuris puikiai gyvuoja jau šešerius metus. Šeimoje įsižiebė jaukus židinys, o namuose, kaip ir pirmaisiais mano ir vyro pažinties mėnesiais, tebevyrauja meilė, pagarba ir supratimas. Kiekvienam ateina toks laikas, kai jis supranta, kad šeima yra svarbiausia, kad būtent šeima yra visko pagrindas.”

Atvykusi į Airiją Ana nepuolė ieškoti podiumo, bet baigė Dublino technologijos instituto (DIT) magistratūros studijas, pasirinkusi kompiuterinių mokslų pagalbinių technologijų specialybę.  “Kodėl studijos Airijoje? – vėl tarsi pati savęs klausia ji. – Nes norėjau dalyvauti universiadoje, kurioje buvo leista dalyvauti tik studentams. Apie sportinius pasiekimus buvo nemažai rašyta, bet tiems, kurie domisi sportu galiu pasakyti, kad aš, kaip bėgikė, didžiuojuosi 400 metrų distanciją įveikusi per 56 sekundes, 200 metrų per 25,4 sekundes ir 100 metrų distanciją esu nubėgusi per 12,3 sekundės. Ir tai tik pradžia, nes esu pasiryžusi suderinti sporto ir modelio karjeras ir kol kas man sekasi tai padaryti.”


Ana sako, kad labai gerai, kad šiais laikais žmonės jau nebebijo bandyti naujas profesijas, kad sugeba laiku mesti jiems nepatinkančią veiklą. “Nes tik tokiu būdu, bandydamas kažką naujo ir mokėdamas laiku sustoti, gali surasti tai, kas tau tikrai tinka ir patinka. Reikia būti lanksčiu ir šią savybę žmonėse aš labai vertinu,” – sako mūsų pašnekovė.   

Prisipažįsta, kad visą laiką gana griežtai laikosi režimo – stengiasi eiti miegoti ne vėliau, kaip dešimtą valandą vakaro, paskaičiusi dukrai pasaką. Keliasi pusė aštuonių ryto, nuveža dukrą į mokyklą. Sako, kad mielai leidžia laiką su vyru ir dukra, kartu iškylauja, žaidžia Monopolį, žiūri šeimai skirtus filmus.

Prisimena, kaip 2016 metų gegužės mėnesį vyko modelių atranka Luca Barber pavasarinių suknelių kolekcijos fotosesijai ir ji tvirtai nusprendė joje dalyvauti. Pagalvojo, užtenka svajoti, atėjo laikas veikti. Padavė paraišką ir buvo laiminga, gavusi kvietimą. Sėkmė lydėjo ir toliau – jos nuotraukos pirmą kartą pasirodė “Irish Fashion and Glamour” žurnale. Prisipažįsta, kad tai buvo ne kas kita,  kaip “Ana Žens Model” gimimas.


Užduodame visiems modeliams tradicinį klausimą: kaip jums sekasi išlaikyti tokią gerą kūno formą? “Aš sportuoju 6 dienas per savaitę po 2 valandas, todėl valgau ne kaip modelis, bet kaip profesionalus sportininkas, – juokiasi ji. – Pagal “Top Modelio” konkurso organizatorių rekomendaciją, naudoju seną, visiems žinomą metodą gražiai laikysenai treniruoti – vaikštau su knyga ant galvos,” – tęsia Ana. Paklausta, kokį maistą ji valgo, atsako, kad ištiesų yra labai svarbu žiūrėti ką ir kiek valgai, nes nuo to priklauso odos būsena, nuotaika, miego kokybė, energijos lygis, o modeliui tai yra tie rodikliai, kurie veda į sėkmę. “Valgyti reikia tiek, kiek sunaudosi kalorijų. Jeigu nori mesti svorį, turi sužinoti savo dienos normą ir valgyti per dieną 500 kalorijų mažiau. Štai ir visa paslaptis. Beje, kad tavo organizmas dirbtų darniai, turi gerti daug vandens. Aš neatsisakau mėgstamų patiekalų, nors valgau tik natūralų maistą, kaip močiutės mus maitino: mėgstu mėsą, makaronus ir daug salotų.”

Pasiteiraujame, ar labai labai sunku laikytis mados pasaulio diktuojamų taisyklių? Atsako, kad ir mados pasaulyje galima sutikti žmonių, kurie viskuo nepatenkinti, “bet čia kiekvieno žmogaus pasirinkimas  – ar jis nori pats būti problema, ar nori siekti problemos sprendimo būdų. Gyvenimas yra toks, kokį jį mes sau sukuriame. Juk bet kurioje srityje tu privalai laikytis tam tikrų taisyklių, ir jeigu tau tai pavyksta, viskas klostosi lyg savaime.”

Anai Žens pavyko ir prasidejo fotosesijos su tokiais žinomais Airijos dizaineriais kaip Rebekah Wall, Palles Millinery, Claire Garvey, Runawaybride.ie, Kyrrie Forrest, Kymaia. Tas nuostabias darbo akimirkas, fotosesijų atmosferą jai niekada neleis pamiršti ne tik jos pačios atmintis, bet ir žurnalų puslapiuose mirgančios jos nuotraukos. “Dirbau su daugybe fotografų, visažistų, plaukų stilistų – dabar sunku ir prisiminti, bet ypač esu dėkinga už palaikymą ir rekomendacijas fotografams Sandro Blade ir Gordon Johnston, tokiems nuostabiems specialistams kaip vizažistei Gillian Stapleton, plaukų stilistei Lanai “Mary’s Hairdressing salon”, nes tik padedant profesionalams nuotraukose ir ant podiumo modeliai atrodo puikiai”.

Šį rudenį prestižiniame “Style Warriors 2 Fashion Show”, vykusiame Swords, Ana demonstravo žinomos dizainerės Carinos Cunningham Cherie Styling Studio drabužių kolekciją. Pasakoja, kad kolekcijos pristatyme didelis dėmesys buvo skiriamas informacijai apie merginas, nukentejusias nuo HPV skiepų ir pataria šia tema pasidomėti išsamiau bei pažiūrėti internetinę svetainę. www.regret.ie, kurią sukūrė paskiepytų merginų tėvai. Visada maloniai nuteikia tas faktas, kada mados pasaulio žmonės, menininkai atkreipia mūsų dėmesį į tas problemas, apie kurias mes net nežinome, bet su kuriomis galime susidurti.

Praėjus šiam renginiui, ji demonstruoja “DK House of Fashion” drabužių kolekciją per “Miss Bikini Ireland” TV programos filmavimą. Praėjus kelioms dienoms ji jau su Claire Garvey kostiumu puikuojasi “Irish Fashion and Glamuor” žurnalo viršelyje. Iš karto po to kviečiama į Kyrrie Forrest pilnos žiemos kolekcijos fotosesiją.

Šių metų lapkričio mėnesį Ana dalyvavo Tarptautiniame Diabeto dienos minejime, kur buvo agituota pasitikrinti cukraus kiekį kraujyje, nesvarbu, kiek tau būtų metų.  Renginyje buvo pristatomos Emma Curtis, River Vilija, The fashion boutique Saggart ir kitos kolekcijos. O Kymaia fotosesijoje dalyvaujančios Ana Žens nuotraukos buvo parodytos per televizijos RTE kanalą “Nationwide” programoje kartu su dizainerės Kabira Allain interviu. Lapkričio viduryje mūsų herojė jau Shelley Rodgers organizuotoje Belfasto Alternatyvios mados savaitėje leidžia savo kūną puošti pasakiškais Binder Tohany sukurtais ornamentais. Gruodžio mėnuo Anai Žens dosnus įvairių renginių. Ji dalyvavo Alternatyvios mados savaitės finaliniame pasirodyme, kur demonstravo Carinos Cunningham kolekcijos šedevrą – Victorian stiliaus suknelę ir David Henderson ekstravagantiską suknelę.

Taip pat dalyvavo pirmą kartą Airijoje organizuotame “Top Model Ireland” finale. Apie tai, kaip jame sekėsi Anai, informuosime laikraščio “Lietuvis” skaitytojus internetinėje svetainėje ir Facebook puslapyje, o renginio geriausios nuotraukos bus publikuotos “Irish Fashion and Glamour” žurnale.

Gruodžio 28 ir 29 dienomis Anos laukia grandiozinė fotosessia Kinnetty pilyje, kurią organizuoja dizainerė Carina Cunningham, bus pristatomos senovinio stiliaus karališkosios sukneles. Ana kviečia šiame renginyje dalyvauti visus norinčius fotografus ir video operatorius, o papildomą informaciją galite gauti pakvietę Ana Zens ar Carina Cunningham į draugus Facebooke. Taigi, nepraleiskite progos visi, kurie domitės fotografija, filmavimu – kas žino, galbūt tai ir yra tas šansas, kuriuo pasinaudoję, pasuksite savo gyvenimą seniai svajota linkme.

Mums berengiant šį straipsnį spaudai, Ana prisipažino, kad svajoja pamatyti savo nuotrauką kokiame nors didžiuliame stende ir … tai įvyko. Po Kabira Allain kolekcijos pristatymo, jos nuotrauka dizaino mugės metu puikavosi stende prie įėjimo į RDS (Royal Dublin Society).


„Artėjant didelėms metų šventėms noriu pasveikinti savo artimuosius, kolegas, skaitytojus ir palinkėti svajonių išsipildymo. Pamatysite, jeigu nuoširdžiai to norėsite ir veiksite pagal taisykles, jos išsipildys, tai – patikrinta“, – užtikrina Ana Žens.

                                                                                        Eugenija Vitkienė
                                                                                        Sandro Blade nuotr. 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą