2016 m. lapkričio 28 d., pirmadienis

Sporto trauma: užpuolimas ar neatsargus veiksmas?


Riba, kai sporto trauma gali būti klasifikuojama kaip užpuolimas ar neatsargus veiksmas, yra labai neaiški. Tokiu atveju turi būti ne tik pažeistos taisyklės, bet ir atitiktas standartas, nurodantis, kas yra pateisinamas nukrypimas nuo taisyklių. Taip yra todėl, kad kai jūs, tarkim, nusprendžiate žaisti žaidimą, jūs savanoriškai prisiimate tam tikrą atsakomybės (dėl galimos rizikos) dalį. Taigi tai reiškia standartinius pasikeitimus – žaidimas nuo žaidimo, situacija nuo situacijos. 


Pavyzdžiui, du žokėjai buvo pripažinti kaltais dėl neatsargaus jodinėjimo ir buvo nubausti – jiems tris dienas nebuvo leidžiama jodinėti – nes vienas žokėjus staiga iššoko prieš kitą žokėjų ir jo arkliui nepaklusus bei žokėjui nukritus ir susilaužius nugarą, teko baigti karjerą. Tačiau jų elgesys nebuvo neatidus. Teismas nustato standartus, pagal kuriuos sprendžia, ar sužeidimas iš tiesų įvyko dėl neatidumo. Visų pirma, kiekvienas žaidėjas turi jausti atsakomybę dėl kito žaidėjo, kuri turi būti objektyvi ir racionali, kad būtų išvengta sužeidimų. Tačiau aplinkybės priklauso nuo žaidimo, įskaitant tikslus, reikalavimus žaidėjams, įgūdžius, standartus ir sprendimus, be to, tikimasi, kad žaidėjai jų laikysis. Klaidingo sportininko veiksmo nepakanka ir turėtų būti įrodyta, kad veiksmas buvo neapgalvotas kito žaidėjo atžvilgiu. Pavyzdžiui, panaši situacija įvyko per futbolo rungtynes, kai žaidėjas bandė atkovoti kamuolį, paslydo ir pakišo koją kitam žaidėjui – jam buvo pateikti kaltinimai dėl neteisėtai ir piktai sukelto sužeidimo aukai. Tačiau kaltinimai buvo atšaukti, nes žaidėjas teigė, kad tai buvo teisingas kamuolio atkovojimas, tačiau jis paslydo, ir teismas sutiko su jo paaiškinimu, nes kriminaliniai kaltinimai pateikiami, kai veiksmai yra pakankamai rimti. Visai kas kita, kai žaidėjas yra užpultas lazdomis ar kitaip ne žaidimo (pavyzdžiui, pertraukos) metu – tokie veiksmai bus traktuojami kaip kriminalinis nusikaltimas.

Griffin Solicitors
Advokatai. Notaro paslaugos.
Gabriel House, 6 Cypress Park, Templogue, Dublin 6W
Mes dirbame 24 valandas per parą, 7 dienas per savaitę.
Mob.: 0862179620

Jei norėtumėte teisininko patarimo, prašome skambinti tel.: 0862179620 arba parašyti elektroninį laišką: inga@griffinsolicitors.ie 
Apsilankykite mūsų internetinėje svetainėje http://griffinsolicitors.ie/?lang=lt 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą