2016 m. lapkričio 23 d., trečiadienis

“Ryanair” skrydžiai gali būti nemokami nuo 2026 metų


“Reuters” naujienų agentūra praneša, kad  “Ryanair” kompanijos vadovas Michael O'Leary, Aerouostų operatorių konferencijoje Londone pareiškė, kad dauguma bilietų į minėtos kompanijos reisus turėtų būti nemokami praėjus kokiam dešimtmečiui, t. y. jau nuo 2026 metų. Jo numone, tai būtų įmanoma įgyvendinti, bendrovei dalijantis tuo pelnu su oro uostais, kuris gaunamas keleiviams apsiperkant oro uostų parduotuvėse. Tačiau Michael O'Leary nėra įsitikinęs, kad jo planams pritars stambūs oro uostai, bet mažesnius, pasak jo,  šia idėja galima būtų suinteresuoti, nes jie siekia pritraukti kiek galima didesnius keleivių srautus. "Dabar artimiausias mūsų uždavinys yra mažinti bilietų kainas,” – konferencijoje kalbėjo “Ryanair” vadovas.


Praėjusią savaitę Britanijos infrastruktūros grupė (British Infrastructure Group  BIG) paragino Vyriausybę rudens sezonui sumažinti Oro uostų keleivių mokestį (Air Passengers Duty – APD) 50 procentų, nes, atsižvelgiant į “Brexit”, šis mokestis yra rimta kliūtis išlaikant oro uostų konkurencingumą už Europos ribų.
Britanijos infrastruktūros grupės nuomone, mokesčių sumažinimas, žiūrint į Airijos pavyzdį,  būtų pirmas žingsnis, prieš jo visiškai atsisakant. Škotija jau paskelbė, kad Oro uostų keleivių mokestį nuo 2018 metų sumažins per pusę.


Lapkričio mėnesio pradžioje “Ryanair” kompanijos vadovas informavo, kad per ateinančius šešis mėnesius bilietų kainos į Jungtinę Karalystę sumažės apie 13 – 15 procentų ir keleivių skaičius nuo 119 milijonų šiemet, 2024 metais išaugs iki 200 milijonų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą