2016 m. lapkričio 4 d., penktadienis

GARDA SUSTABDĖ STREIKĄ (Patikslinta)



Airijos žiniasklaida pranešė, kad vakar vėlai vakare Darbo teismas visgi pateikė Gardaí pasiūlymus dėl darbo užmokesčio ir kitų pareigūnų reikalavimų ir abi asociacijos – Garda seržantų ir inspektorių (Association of Garda Sergeants and Inspectors – AGSI) bei Garda atstovų asociacijos (Garda Representative Association – GRA) – nusprendė laikinai pristabdyti streiką, kuris buvo suplanuotas lapkričio 4 dieną. Sprendimas sustabdyti streiką buvo priimtas vakar vėlai naktį po trijų valandų diskusijų su Centrinio vykdomojo komiteto atstovais (Central Executive Committee). Sprendimui sustabdyti streiką pritarė Airijos teisingumo ministras Frances Fitzgerald.

Garda seržantų ir inspektorių asociacija, atstovaujanti Garda viduriniosios grandies interesus, sakė, kad streikas sustabdytas kol nebus apsvarstytas Darbo teismo pasiūlymas dėl užmokesčio ir bus žiūrima, kaip už jį bus nubalsuota. 

Darbo teismo pranešime Gardaí sakoma, kad nuomos pašalpa bus padidinta nuo 2017 metų sausio 1 dienos dėl "besivystančios" nuomos rinkos ir sudarys maždaug 4 000 eurų per metus. Prieš keletą metų ši pašalpa buvo panaikinta naujai atėjusiems pareigūnams, dabar ji bus atkurta jiems nuo tos dienos, kada bus priimta ši rekomendacija.

Taip pat nuo 2017 metų sausio 1 dienos Gardaí bus mokamos priemokos už viršvalandžius.

Taip pat buvo atsižvelgta ir į Garda reikalavimus dėl 15 minučių laiko (laikas prieš darbą ir tarp pamainų) – nuo kitų metų pradžios pareigūnams už šį laiką siūloma primokėti 1459 eurus per metus.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą