2016 m. lapkričio 24 d., ketvirtadienis

Airijos orai: aštuoniose apskrityse temperatūra kris iki minus 4 laipsnių



Šią naktį buvo šalta ir daugelyje apskričių oro temperatūra buvo nukritusi žemiau nulio laipsnių. Geltonas orų pavojaus lygis kai kuriose Connacht and Ulster apskričių dalyse buvo paskelbtas vakar 9 valando vakaro ir laikysis iki šandienos 10 valandos ryto. Galway, Leitrim, Mayo, Roscommon, Sligo, Cavan, Monaghan ir Donegal apskrityse temperatūra kris iki minus 4 laipsnių.


Airijos hidrometereologijos tarnyba (Met Eireanns) perspėja, kad bus labai šalta, ypatingai Airijos šiarinėje ir šiaurės vakarinėje dalyse, kur temperatūra svyruos nuo minus 4 laipsnių iki plius 2 laipsnių. Kitose Airijos vietose temperatūra kils nuo minus vieno laipsnio šalčio iki plius trijų laipsnių, tačiau oras bus šaltas ir žvarbus. Sinoptikai sako, kad tokie sausi ir šalti orai šalyje gali išsilaikyti iki šeštadienio nakties. Šalta bus visoje Airijoje, pūs lengvo ir vidutinio stiprumo šiaurės rytų vėjas.


“Dienomis vietomis pro debesis bandys prasiveržti saulė, tačiau naktimis bus šalta, šalies vidurinėje ir šiaurinėje dalyse pasirodęs rūkas taip pat gali kelti papildomų problemų. Sekmadienį ir pirmadienį aukšto slėgio oras pradės trauktis, šalies pietrytinėje dalyje gali palyti. Kitas anticiklonas dar kartą žada pasiekti Airiją ateinančios savaitės viduryje”, - prognozuoja sinoptikai. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą