2017 m. kovo 24 d., penktadienis

Tūkstančiai gyventojų šį rytą turėjo keisti savo planus dėl prasidėjusio autobusų parko darbuotojų streiko



Šiandien daugiau nei 100 000 autobusų keleivių ir 1 500 vaikų, kurie naudojasi autobusų paslaugomis, turėjo keisti savo planus dėl “Bus Eireann” kompanijos darbuotojų streiko, taip pat atšauktos kai kurios Airijos geležinkelių “The Irish Rail” kompanijos paslaugos, praneša dienraštis “The Irish Times”. 


Penkios profsąjungos, atstovaujančios 2 600 “Bus Éireann” darbuotojų, paskelbė apie streiką po trečiadienį trijų valandų trukusio posėdžio.


Sprendimas dėl streiko buvo priimtas po to, kai kompanijos vadovybė paskelbė, kad sieks įgyvendinti  50 pakeitimų, susijusių su darbo vietomis ir atlyginimais, ir diegs tam tikras efektyvumo priemones. Vadovai teigė, kad nauji pokyčiai yra būtini, jeigu kompanija nori turėti gyvybingą ir tvarią ateitį. O streikai sukels ne tik didelių nepatogumų klientams, bet ir ženkliai pablogins ir taip jau blogą kompanijos finansinę padėtį. 




Airijos geležinkeliai nėra prisijungę prie streiko, kuris prasidėjo jau vidurnaktį, tačiau atšauktos kai kurios geležinkelio teikiamos paslaugos tose stotyse, kur jų paslaugos glaudžiai susijusios su “Bus Éireann” paslaugomis.

Airijos geležinkelio maršrutai Cork Commuter linijoje, Waterford- Limerick, Limerick-Galway ir Limerick-Balibrophy pilnai atšaukti.

Geležinkeliečių paslaugos yra ribojamos tarp Dublino ir Cork, Limerick, Galway, Sligo ir Waterford. Dart servisas dirba įprastiniu režimu.

Airijos geležinkelių atstovas spaudai Barry Kenny pareiškė, kad bendrovė pasiūlys grąžinti pinigus už bilietus, nors tai ne jos kaltė. 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą