2017 m. vasario 27 d., pirmadienis

Mirtinai išsigandę keleiviai dėl audros Ewan buvo nuskraidinti vietoj Dublino, į Shannon oro uostą

Šiandien išsigandę keleiviai su baime prisimena tas akimirkas, kuomet sekmadienį jų lėktuvą purtė Airijoje siautusi dar viena audra Ewan, praneša “Irish Mirror”.


© Provided by Trinity Mirror Plc


“Ryanair” kompanijos lėktuvas “Boeing 737”, skridęs iš Madrido į Dubliną, dėl siautusios audros turėjo pakeisti kryptį ir tūpti Shannon oro uoste. Dublino oro uoste tuomet pūtė labai stiprus vėjas, kurio greitis siekė daugiau kaip 100 km per valandą.

Viena dviejų vaikų mama pasakojo: “Lėktuvą purtė ekstremali turbulencija, keleiviai vėmė, visus buvo sukausčiusi nežmoniška baimė. Mes turėjo nusileisti Dublino oro uoste 12.20 valandą. Pilotas bandė nutūpdyti lėktuvą, tačiau jam tai nepavyko, mes vėl pakilome ir mums pranešė, kad dėl blogų oro sąlygų lėktuvas nukreipiamas į Shannnon oro uostą. Mes nusileidome ten 13.15 valandą.Per visą skrydį lėktuvas buvo purtomas labai stiprios turbulencijos, salone tvyrojo klaikios baimės atmosfera, vaikai verkė, kiti vėmė, dar kiti tiesiog klykė iš siaubo. Tai buvo tikras košmaras. Kada pilotui pagaliau pavyko nutupdyti lėktuvą Shannon oro uoste, mūsų apie šešias valandas neišleido iš lėktuvo, nors 20 ar 25 keleiviai atsisakė tęsti skrydį šiuo lėktuvu atgal į Dubliną.”

Kita keleivė pasakojo: “Mes paprašėme, kad leistų išlipti iš lėktuvo, nes vaikai buvo mirtinai persigandę, apskritai, nei vienas keleivis nesijautė saugus, niekas nenorėjo tuo lėktuvu skristi atgal į Dubliną, bet mūsų niekas neklausė. Galiausiai mums pasakė, kad mes galime palikti lėktuvą, bet turime pasirašyti dokumentus. Be to, mums buvo paaiškinta, kad kompanija Shannon oro uoste neturi darbuotojų, kurie galėtų mums padėti atsiimti bagažą. Mums nebuvo pasiūlyta jokių užkandžių ar gėrimų, o buvo pasakyta, jeigu kas nors ko nors pageidauja, turi pirkti. Pagaliau po poros valandų jie atidarė verslo barą, bet mes nenorėjome nieko, norėjome tik kuo greičiau palikti šį lėktuvą, tačiau jie laikė mus lėktuve prieš mūsų valią. Maždaug 16 valandą apie 25 žmonės paliko lėktuvą, kiti liko lėktuve ir sutiko skristi į Dubliną. Mažgau po valandos lėktuvas galiausiai pakilo.”


“Ryanair” kompanijos atstovas spaudai sakė, kad “Lėktuvas, skridęs iš Madrido į Dubliną buvo nukreiptas į Shannon oro uostą, dėl to, kad pučiant labai stipiam vėjui, lėktuvas negalėjo tūpti Dubline. Bet po keletos valandų lėktuvas sėkmingai grįžo ir be problemų nutūpė Dublino oro uoste. Dalis keleivių atsisakė šiuo lėktuvu skristi atgal į Dubliną, jie liko Shannon oro uoste ir, matyt, kažkokiu kitokiu būdu pasiekė savo namus. Kompanija atsiprašo keleivių už visus nepatogumus, kilusius šios kelionės metu, tačiau visos problemos kilo ne dėl kompanijos kaltės, o dėl blogų oro sąlygų, kurių, déjà, mes negalime kontroliuoti.”

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą