2017 m. vasario 24 d., penktadienis

Audrai Doris palikus Airiją, šalis tvarkosi ir skaičiuoja nuostolius

Audra Doris, praūžusi per Airiją daugiau nei 140 km per valandą greičiu, padarė nemažai nuostolių, praneša Journal.ie.



Daugiau nei 56 000 žmonių buvo likę be elektros energijos – apie 2 000 darbuotojų iki vakar vakaro pavyko grąžinti elektrą beveik į visus namus.

Daugiau nei 900 žmonių kreipėsi į aptarnaujančias tarnybas dėl vienokios ar kitokios žalos, kurią jiems padarė Doris.

Dublino oro uostas buvo atšaukęs 12 skrydžių.

Jau ketvirtadienio popietę daugelis kelių buvo išvalyta nuo apgriuvusių medžių, tačiau tiek keliuose, tiek miesto gatvėse audra paliko daug šiukšlių ir įvairių smulkių nuolaužų, kurias dar reikia sutvarkyti.


Pasak sinoptikų, tokia audra nėra neįprasta šiuo metų laiku ir tai gali būti siejama su palyginti lengva ir šilta žiema. Hidrometeorologijos darbuotojai sako, kad tai ketvirta audra, pasiekusi Airiją ir Didžiąją Britaniją šią žiemą. Dvi iš jų – Angus ir Conor – neturėjo jokios įtakos abiems šalims, tačiau visi dar prisimename Barbarą, kuri siautė prieš Kalėdas, o dabar – Doris. Apskritai, sako sinoptikai, šįmet žiema buvo palyginti rami.


Specialistai prognozuoja, kad penktadienį oras žada būti ramus, išskyrus lietaus ir dulksnos protrūkius Ulster apskrityje, tačiau naktį šalies vakaruose tikimasi smarkaus lietaus ir vėjo.

Šeštadienis žada būti šlapias ir vėjuotas visose apskrityse, o naktis – šalta.

Sekmadienį bus vėjuota ir daugiausia debesuota – pietinėje šalies dalyje tikimasi gana stipraus vėjo.


Pasak sinoptikų, ankstyvieji požymiai rodo, kad pirmomis kitos savaitės dienomis orai bus šalti ir permainingi, tikimasi lietaus ir gana šalto, atšiauraus dušo. Žodžiu, tikimasi įprastinio tokiu metų laiku oro Airijoje. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą