2017 m. vasario 2 d., ketvirtadienis

Kaip gauti 20 000 eurų įsigyti būstui Airijoje?

Naują schemą “Help to Buy” (HTB) pristatęs Airijos finansų ministras Michael Noonan sakė, kad ji leis pirmą kartą perkantiems būstą pasinaudoti valstybės teikiama finansine parama.



Schema “Help to Buy” pradėjo galioti nuo 2017 metų sausio 3 dienos ir ji suteiks galimybę pasinaudoti mokesčių lengvata, kurios suma siekia iki 20 000 eurų, kai yra sumokėti visi mokesčiai. Lengvatos suma, kurią gali gauti būsto pirkėjas, priklauso nuo įsigyto turto vertės.

Pirkėjai, norintys įsigyti nekilnojamąjį turtą, turi pateikti paraišką dėl lengvatos gavimo internetiniame portale, adresu: www.revenue.ie.

Schema leidžia susigrąžinti išmokėtus pajamų mokesčius arba palūkanas už banko indėlius per pastaruosius 4 metus ir išleisti juos perkant arba statant savo pirmąjį namą.

Schema “Help To Buy” turi kai kuriuos apribojimus

Mokesčių lengvata sudaro ne daugiau kaip 5 procentus nuo bendros įsigyto turto vertės, bet ne daugiau kaip 20 000 eurų.

Įsigyto turto vertė neturi viršyti 500 000 eurų.

Pareiškėjas turi sumokėti ne mažiau kaip 70 proc. turto vertės nuo skolintų lėšų.

Pagal naujas Airijos centrinio banko taisykles, pirkėjai, pirmą kartą perkantys būstą, gali skolintis iki 90 proc. viso turto vertės sumos – tai reiškia, kad būtina įnešti 5 procentų depozitą nuo turto vertės, o kitus 5 procentus sumokės valstybė.

Pirkėjai turi gyventi tuose namuose, kuriuos nusiperka. Nuolaidos nebus taikomos tiems pirkėjams, kurie perka namus, turėdami tikslą juos išnuomoti.

Geros naujienos tiems, kurie nusprendė pirkti naujos statybos namus

Perkant nekilnojamąjį turtą 2017 – 2019 metais, valstybė mokesčius grąžins tiesiogiai į būsto statytojo sąskaitą. Be to, jei būstas buvo pirktas arba pradėtas statyti laikotarpiu nuo 2016 metų liepos 29 dienos ir iki 2017 metų sausio 3 dienos, mokėjimas bus pervestas tiesiai į pareiškėjo sąskaitą.

Lengva naudotis

Prašymo skirti lengvatą pagal schemą “Help To Buy” formą galima rasti internete. Pareiškėjai turi užsiregistruoti į Mokesčių inspekcijos www.revenue.ie MyAccount puslapį, kuris leidžia mokesčių mokėtojams patiems valdyti visas savo dabartines operacijas, mokesčius ir lengvatas.

Norėdami gauti prieigą prie šio portalo, jūs turite pateikti šiuos asmens duomenis: Personal Public Service (PPS) numerį, gimimo datą, telefono numerį, elektroninio pašto adresą ir namų adresą.

Pirkėjui reikės patalpinti pasirašytą pirkimo-pardavimo sutarties kopiją ir pateikti išsamią informaciją apie nekilnojamąjį turtą, t. y. reikės pateikti duomenis apie pirkimo kainą, sandorio įvykdymo datą, hipotekos paskolos statusą ir įnešto indėlio sumą. Taip pat reikės įrodymų, kad depozitas yra pilnai sumokėtas, jeigu namas buvo nupirktas 2016.

Be to, pareiškėjai turi pateikti informaciją apie kiekvieną pirkėją, jei turtą įsigyja sutuoktinių šeima ir duomenis apie patirtas išlaidas, jeigu statybos darbai vykdomi savarankiškai.

Nors programa ir numato daug privalumų klientams, myhome.ie analitikai mano, kad gyvenamosios paskirties nekilnojamojo turto kaina gali padidėti 10 procentų, pradėjus įgyvendinti “Help To Buy” schemą.

Informaciją pateikė kompanijos MCFinancial vykdantysis direktorius Michael Curtin.

Telefonas: 01 822 8022 arba 087 932 1882
Interneto svetainė: www.MCFinancial.ie

E-mail: michael@mcfinancial.ie

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą