2017 m. vasario 11 d., šeštadienis

Dublino autobusų parko ir “Bus Éireann” kompanijos darbuotojai rengiasi streikuoti


© Provided by Journal.ie

Dublino autobusų parko darbuotojai ketina streikuoti po to, kai sužinojo apie darbo sutarties pažeidimus, informuoja Journal.ie. 


Dublino autobusų parko darbuotojai ketina streikuoti kai išsiaiškino, kokio dydžio atlyginimas bus mokamas, ir jeigu jie sutiks su šiuo pasiūlymu, bus pažeistas darbuotojų ir administracijos jau pasiektas susitarimas dėl darbo užmokesčio dydžio.

Nacionalinė autobusų ir geležinkelio sąjunga (National Bus and Rail Union - NBRU) pažymėjo, kad planai dėl didesnio darbo užmokesčio turėjo būti įgyvendinti nuo vasario 1 dienos, kaip buvo numatyta Darbo santykių komisijos (Workplace Relations Commission) patvirtintame dokumente, tačiau to nebuvo padaryta.

Balsavimas dėl galimo streiko vyks vasario 16 ir 17 dienomis visuose Dublino autobusų parko padaliniuose.

“Bus Éireann”

“Bus Éireann” autobusų vairuotojai taip pat ketina prisijungti prie Dublino autobusų vairuotojų streiko, nežiūrint į tai, kad kompanijos vadovybė tvirtina,  jog “Bus Éireann” stovi ties bankroto riba ir atlyginimus mažinti yra būtina.


Transporto ministras Shane Ross sakė, kad Vyriausybė neturi lėšų ir negali išspręsti konflikto, kylančio “Bus Éireann” kompanijoje. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą