2017 m. vasario 7 d., antradienis

Devynių Airijos “Tesco” parduotuvių darbuotojai per šv. Valentino dieną ketina pradėti streiką



Devynių “Tesco” parduotuvių darbuotojai vasario 14 dieną, antradienį, ketina pradėti streiko akciją, o darbuotojus atstovaujanti profsąjunga “Mandate Trade Union” įspėja, kad kol kas streikas yra neterminuotas, todėl neaišku, kada baigsis.


Streikuoti ketinama dėl to, kad kompanija paprašė visų darbuotojų, kurie dirba nuo 1996 metų, pasirašyti sutartis dėl darbo užmokesčio sumažinimo.

“Tesco” darbuotojų streikas buvo numatytas jau praėjusių metų balandžio mėnesį, tačiau įsikišus Darbo vietos ryšių komisijai (Workplace Relations Commission - WRC), buvo atidėtas.

Profesinė sąjunga “Mandate Trade Union”, vienijanti apie 10 000 kompanijos darbuotojų, ragina žmones nepasirašyti jokių sutarčių, jeigu jie su jomis nesutinka.

Airijos “Tesco” atstovas spaudai Journal.ie informavo, kad “kompanija laikosi valstybės numatytų darbo santykių ir Darbo teismo (Labour Court’s) rekomendacijų.”

Devynios “Tesco”parduotuvės,kurios rengiasi streikuoti:

Baggot Street Lower, Dublin 2
Ballyfermot Road, Dublin 10
Vevay Road, Bray, Co Wicklow
Clearwater Shopping Centre, Finglas, Dublin 11
Rear Main Street, Deanscurragh, Co Longford
Navan Town Centre, Co Meath
O’Connell Street, Abbeyquarter North, Co Sligo
Manor West Retail Park, Tralee, Co Kerry
Tullamore Retail Park, Cloncollig, Co Offaly

Tačiau profsąjungos atstovai kaltina kompaniją piktnaudžiavimu valdžia ir darbuotojų teisių pažeidimu, ypač tų 250 žmonių, kurie dirba kompanijoje daugiau nei 20 metų.

Profsąjungos generalinis sekretorius John Douglas sakė: “Tesco” darbuotojai, kurie kompanijoje yra išdirbę daugiau nei 21 metus, jau yra klasifikuojami kaip “mažai apmokami” darbuotojai, gaunantys šiek tiek daugiau nei 14 eurų per valandą ir kuriems yra pasakyta, kad jie turi priimti nustatytus pakeitimus sutartyse arba išeiti pro duris.”

Šiandien vakare “Tesco” darbuotojai balsuos dėl galimo streiko ir, pasak profsąjungos vadovo, gali būti, kad prie streiko prisijungs ir daugiau Airijoje esančių “Tesco” tinklo parduotuvių.

Nepriklausomos politinės partijos “Independents4Change” narės Joan Collins nuomone, kad tie darbuotojai, kuriems siūloma 15 procentų sumažinti darbo užmokestį, yra patekę į taip vadinamąjį “juodąjį” kompanijos projektą (“Project Black”), kurio tikslas “atsikratyti 1200 gerai apmokamų darbo vietų kompanijoje.”

“Tesco” savo pranešime sako, kad “kompanija ketina laikytis Darbo teismo išduotų rekomendacijų ir kad kompanijos tikslas yra tenkinti klientų poreikius, o ne laikytis pasenusių, ketvirtį amžiaus siekiančių sąlygų.”


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą