2017 m. rugsėjo 20 d., trečiadienis

Vyriausybė kaltinama, nesugebanti kovoti su benamių krizės problema


Nuotr.: Fianna Fail partijos lyderis Micheál Martin 

Fianna Fail partijos lyderis Micheál Martin užsipuolė Airijos premjerą Leo Varadkar, tvirtindamas, kad dešimtys tūkstančių žmonių, kenčiančių dėl būsto ir benamystės krizės, negali tikėtis jokio pagerėjimo, nes Vyriausybės kova, siekiant išspręsti benamių krizės problemas, neduoda jokių teigiamų rezultatų, rašo Independent.ie.


Pasak Micheál Martin, šiuo metu šalyje 5187 suaugusieji, 1400 šeimų ir daugiau kaip 3000 vaikų neturi namų.

Micheál Martin pateikė duomenis, kurie rodo, kad 2016 m. buvo pastatyti tik 638 socialiniai namai, o per 2017 m. pirmąjį ketvirtį, pasak jo, keturios Dublino tarybos nesugebėjo pastatyti nei vieno socialinio namo. Jis sakė, kad namų laukiančiųjų sąraše yra 120 000 žmonių - kiekvieną mėnesį benamių skaičiaus statistika pasipildo 90 žmonių.

Sakydamas, kad “benamystė yra mūsų visuomenės dėmė”, jis primygtinai reikalavo, kad Vyriausybė statytų kuo daugiau namų ir lengvintų hipotekos sąlygas.

Atsakydamas į kritiką, šalies Vyriausybės vadovas Leo Varadkar jam atkirto, kad prieš dvejus metus praktiškai jokių namų nebuvo statoma šalyje, tačiau šimtai buvo pastatyti praėjusiais metais ir tūkstančius planuojama pastatyti šiais metais.

Pasak premjero, praėjusiais metais buvo pastatyta 19 000 naujų būstų, šiemet numatyta pastatyti dar 21 000 ir tam skirta  5,4 mlrd. eurų.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą