2017 m. rugsėjo 2 d., šeštadienis

Pasaulio čempionas A. Gudžius diplominį darbą rašys apie tai, ką išmano geriausiai — disko metimą


Londone vykusiame Pasaulio lengvosios atletikos čempionate disko metikas Andrius Gudžius iškovojo aukso medalį. Lietuvos sporto universiteto (LSU) studentas Lietuvai pasaulio čempiono vardą padovanojo po 12 metų pertraukos — 2005-aisiais šį titulą buvo iškovojęs LSU absolventas Virgilijus Alekna. Tačiau vos grįžęs į Lietuvą atletas turėjo kibti į mokslus. A. Gudžius – Lietuvos sporto universitete studijuoja treniravimo sistemas, šiuo metu jis baigė ištęstinių studijų penktą kursą (studijos trunka 6 metus), tad liko parašyti bakalauro diplominį darbą.


Pasaulio čempionas atskleidžia, kad nėra lengva derinti mokslus ir profesionalųjį sportą: „Reikia susidėlioti prioritetus, ar nori būti labai geras mokslo srity, ar aukšto meistriškumo sportininkas. Deja, kad kartais vienai iš šių sričių pavyksta skirti mažiau laiko. Kartais kenčia mokslai, tačiau stengiuosi viską sudėlioti į savas lentynas“. Nors visas savo jėgas jis atiduoda sportui, savo diplominiam darbui Andrius tikina surasiantis laiko ir jį rašys apie tai, ką išmano geriausiai — disko metimą. 

Didžiuojamės čempionais, tačiau nedaug kas susimąsto, kad sportininkų pasiekimai neatsiejami nuo gerai parengtų trenerių. LSU vienintelis Lietuvoje rengia tokius specialistus, o studijų programa Treniravimo sistemos jau ne vienerius metus — tarp populiariausių šalyje.


Pasaulio čempionas įsitikinęs, kad laimėjimai sporte auga kartu su žiniomis ir neabejoja LSU svarba šalies sportui: „LSU ir kitų pasaulio sporto universitetų dėka sportas tobulėja. Šie universitetai atlieka milžinišką darbą, o jų svarbą ir sukuriamą vertę pamatome bėgimo takelyje, metimo sektoriuje, krepšinio aikštelėje. Sporto rezultatai tobulėja bėgant metams, bet ne dėl to, kad mes keičiamės, o todėl, kad mokslas mums daro didelę įtaką“.

Nors pasaulio čempionas studijuoja Treniravimo sistemas, kol kas trenerio karjeros neplanuoja. „Apie treniravimą galvoti man dar per anksti, tikiuosi profesionaliame sporte siekti aukštumų bent dešimtmetį. O po jos, jeigu tik bus galimybė ir jei Lietuvai reikės disko metikų ir norinčių jais tapti, labai norėčiau perduoti visą savo patirtį“,– sakė LSU studentas. 

Vaizdo interviu su A. Gudžiumi: https://www.youtube.com/watch?v=NNLAt9EcAos


                                          Lietuvos sporto universiteto informacija

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą