2017 m. rugsėjo 2 d., šeštadienis

Baudos taškus greičio mėgėjams pakeis “intensyvaus mokymosi” kursai


Vairuotojai, viršiję leistiną greitį, vietoj baudos taškų turės lankyti “intensyvaus mokymo” kursus, rašo “Sunday Independent”.

Manoma, kad tokie kursai bus efektyvesni vairuotojams, mėgstantiems viršyti leistiną greitį, nei dabar naudojama baudų sistema ir baudos taškai. Šios iniciatyvos idėja – užkirsti kelią pakartotiniam eismo taisyklių pažeidimui.

Kursai turėtų padėti vairuotojams suprasti, kad greičio viršijimas keliuose yra pavojingas ne tik jiems, bet ir kitiems eismo dalyviams.

Už kursus vairuotojai turės sumokėti – šiuo metu tiems, kurie viršija greičio apribojimus, skiriama 80 eurų bauda ir trys baudos taškai, o tie vairuotojai, kurie ženkliai viršija greitį, gali atsidurti ir teisme. Kiek kainuos kursai kol kas nenuspręsta.

“Intensyvių” kursų programą nedrausmingiems vairuotojams sukūrė psichologai ir jų metu vairuotojams bus aiškinama, kaip svarbu laikytis eismo saugumo reikalavimų. Kursų programoje – rytinis klasės posėdis, vėliau su kvalifikuotu instrukturiomi vyks vairavimo kelyje (on-road) sesija. Be to, vairuotojams bus įteikiami pratimai, kuriuos jie, padedant instruktoriui, turės atlikti.

“AA” vartotojų reikalų direktorius Conor Faughnan pasveikino šią iniciatyvą ir sakė, kad ji turėtų pasiteisinti, be to, ji neišvengiamai skatins vairuotojus būti drausmingesniais kelyje. “Aš sutinku, kad sistema negali būti taikoma visiems eismo taisyklių pažeidėjams, bet tam tikrais atvejais ji bus efektyvi,” – sakė jis.


Transporto departamentas informavo, kad šiuo metu Kelių eismo saugos tarnyba (Road Safety Authority  RSA) konsultuojasi su atitinkamais Jungtinės Karalystės ekspertais dėl minėtos sistemos įgyvendinimo Airijoje. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą