2017 m. rugsėjo 26 d., antradienis

“Bus Éireann” keleivius ir pačius vairuotojus gąsdina chaosas autobusų judėjimo grafikuose




Pasak “Irish Independent”, vakar “Bus Éireann” atšaukė mažiausiai 16 autobusų reisų dėl to, kad į kompaniją paskambinę vairuotojai pranešė, jog susirgo ir negali išeiti į darbą. Kompanija patvirtino, kad 12 vairuotojų,  aptarnaujančių šalies rytinę dalį tikrai neišėjo į darbą ir dėl to autobusai negalėjo išvykti į reisus.


Keleiviams apie tai buvo pateikta nedaug informacijos arba jos iš viso nebuvo pateikta – dėl to, kad autobusai neišvyko į reisus, žmonės nepateko pas gydytojus, studentai į paskaitas ir t. t.  

Situacija gali dar labiau pablogėti, jeigu iki spalio 29 dienos kompanija nesusitars su vairuotojais dėl naujo grafiko.

Nacionalinė autobusų ir geležinkelių sąjunga (National Bus and Railworkers' Union – NBRU) teigia, kad vairuotojus netenkina laikinas, nuolat kaitaliojamas tvarkaraštis, ilgesnė nei 12 valandų darbo diena ir asmeninės saugos problemos, kada važiuojama atokiomis šalies vietovėmis.

Sąjunga perspėjo “Bus Eireann”, kad ji turės dar didesnių problemų, jeigu vairuotojams ir toliau teks dirbti pagal laikinus grafikus.

“Bus Eireann” atstovas spaudai John Sheridan sakė, kad neseniai pristatė tvarkaraščius 400 vairuotojų, kurie vykdo reisus per M3 koridorių. Pasak jo, dėl “nenumatytų eksploatavimo sunkumų” kai kuriai maršrutai rytinėje šalies dalyje iš tikrųjų vyko ne pagal grafiką.

“Kompanija nuoširdžiai atsiprašo keleivių už nepatogumus. Ateityje mes stengsimės užtikrinti, kad autobusų paslaugos būtų teikiamos pagal grafiką, “ – sakė jis. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą