2017 m. rugsėjo 4 d., pirmadienis

 LSU – tarp geriausių Lietuvos universitetų



Po daug diskusijų kėlusio šiųmečio bendrojo ir papildomo priėmimo į bakalauro studijas Lietuvos aukštosios mokyklos analizuoja galutinius rezultatus. Džiugu, kad priimtųjų į Lietuvos sporto universitetą (LSU) vidutinis konkursinis balas jau kelerius metus išlieka kelis kartus didesnis už Švietimo ir mokslo ministerijos keliamą kartelę.


Šiemet priimtųjų į valstybės finansuojamas vietas vidutinis konkursinis balas 6,6 (pernai buvo 6,71) – didesnis ir už kai kurių didžiųjų Lietuvos universitetų. Beje, padidėjo ir savo lėšomis LSU studijuosiančiųjų pirmakursių vidutinis konkursinis balas – šiemet 4,23 (pernai buvo 3,82).

Nuo rugsėjo LSU studijas pradės 311 būsimųjų pirmakursių (70 studijuos valstybės lėšomis, 241 už mokslus mokės patys). Nors studentų skaičius dėl įvairių priežasčių sumažėjo maždaug penktadaliu (pernai buvo 378), tačiau šis rezultatas kur kas geresnis nei daugelio aukštųjų mokyklų, ypač į valstybės nefinansuojamas vietas.

LSU studijų programa Treniravimo sistemos jau kelerius metus yra tarp dešimties populiariausių studijų programų Lietuvoje. Šiuos mokslo metus LSU pradės 172 būsimieji treneriai. Universitete sutelktas pagrindinis sporto mokslo potencialas, čia trenerio karjeros sieksiantys studentai gali rinktis vieną iš 32 sporto šakų specializacijų, o tai vilioja sportu besidomintįjį jaunimą.

Kaip ir kasmet, kita didelio stojančiųjų susidomėjimo sulaukusi LSU studijų programa — Kineziterapija. Į ją priimti 55 pirmakursiai.

Nepaisant to, kad šiemet valstybė neskyrė krepšelių kūno kultūros studijoms, LSU Kūno kultūros ir sporto studijų programa išliko patraukli stojantiesiems – 42 pirmakursiai studijuos už savo lėšas.

Abiturientai taip pat rinkosi Fizinio aktyvumo ir visuomenės sveikatos studijų programą bei programą anglų kalba Physical Activity and Lifestyle.
 

                                                                               LSU informacija

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą