2017 m. balandžio 17 d., pirmadienis

 Velykinė mugė priartino Velykas



Balandžio 9 dieną Carlton viešbutyje, Blanchardstown, nušurmuliavo Velykinė mugė, suteikusi progą gausiems jos lankytojams įsigyti ne tik skanėstų šventiniam stalui, bet ir nusipirkti puikių rankų darbo papuošalų ir žaislų vaikams, pasipuošti namus verbomis ir sutrumpinti ne vieną vakarą su mugėje įsigyta knyga.

Tokias Velykines ir Kalėdines muges jau šeštus metus organizuoja „Verslo paslaugų katalogas“ ir Evelina Šaduikytė bei Darius Kryževičius.


Pasak jų, šioje Velykinėje mugėje dalyvavo apie 60 kompanijų ir individualių verslininkų, na, o lankytojų skaičiaus turbūt neįmanoma net neįvardinti – žmonės visą dieną plūdo į mugę: vieni išeidavo, kiti ateidavo, treti ilgam užstrikdavo, sutikę draugus ar pažįstamus.

Laikraštis „Lietuvis“ stengėsi aplankyti visus stendus ir pakalbinti kiek galima daugiau mugės dalyvių bei lankytojų – visų nuotaika buvo pakili, džiugino ne tik nebrangių gėrybių gausa, bet ir tuomet dar tvyrantis Šv. Velykų laukimas. 



“Dublin Duona”, balandžio mėnesį švenčianti dešimties metų jubiliejų, mugėje ne tiek prekiavo savo produkcija, bet dosniai vaišino svečius šviežiais, ką tik iškeptais skanėstais. 


Jaunas rašytojas Audrius Marcinkevčius mugėje pristatė savo pirmąją knygą “Pamesta ir rasta paslaptis”, o po to buvo labai užsiėmęs – mugės dalyviams ir svečiams dalijo autografus.


Eduarda Zakauskienė iš “Baltic Coast” vos spėjo sverti pirkėjams šviežią, dar jūra, ežerais ir upėmis kvepiančią žuvytę.


“Cakes Dundalk” į mugę atvežė grybukų, cukruotų braškių, įdarytų vaflių, visokių ir visokioms progoms skirtų tortų – kam neužteko jų skanėstų, juos galima užsisakyti per Facebook’ą, įvedus pavadinimą.


“Nedas Tea and Coffee LTD” kvietė visus pasigardžiuoti  pasaulio arbatomis ir kava. Nedas Petkus, paklaustas, kokią arbatą ar kavą mėgsta Airijos lietuviai, atsakė, kad jie, būdami gurmanais iš prigimtiems, pirmenybę teikia žaliai arbatai ir aromatizuotai kavai. 


“Rustic Goodies” – pastovūs kiekvienos mugės dalyviai ir jų produkcijos nei vienam Airijoje gyvenančiam lietuviui pristatyti tikrai nereikia – viskas tiesiog labai skanu.


Nepaprasto grožio rankų dirbiniai puikavosi stende “Jewellery according to your mood”. Juos sukūrusi dizainerė Rūta Medelienė sakė, tai ne tik jos versliukas, bet ir tikra atgaiva sielai.


Kadangi mugė vyko per Verbų sekmadienį, verbų mugėje irgi buvo gausu. Sandra Mickeliūnienė, prekiaujanti verbomis, prisipažino, kad pati šito grožio nekuria, bet mielai atsisiunčia verbų iš Lietuvos ir noriai jomis dalijasi su kitais.


Vilma Dapkienė, jau ne pirmoje mugėje prekiaujanti močiutės veltomis šliurėmis, atsiųstomis iš Lietuvos, pažadėjo, kad į Kalėdų mugę būtinai atvažiuos jas velianti močiutė ir detaliau papasakos apie šio apavo naudą ir kūnui, ir sielai, o dabar jai reikia šias grožybes parduoti ir persiųsti pinigus močiutei, kad ji galėtų įsigyti bilietą kelionei į Airiją.


“O tu pašvilpauki bernioke iš Airijos žalių krantų…” tokia smagia nata ir baigėm mūsų trumpą reportažėlį iš Velykinės mugės. Linksmų, jaukių ir saulėtų šv. Velykų visiems, buvusiems ir nebuvusiems mugėje, bet skaitantiems laikraštį „Lietuvis“!





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą