2017 m. balandžio 14 d., penktadienis

Blogiausius šalies vairuotojus būtinai sutiksite Dubline

Neseniai atlikta apklausa parodė, kad blogiausi vairuotojai gyvena Airijos sostinėje Dubline, praneša “Irish Mirror”.



Draudimo kompanija “AA Motor Insurance” apklausė daugiau nei 7 000 vairuotojų, siekdama išsiaiškinti, kuriame šalies mieste gyvena daugiausiai nedrausmingų, nedėmesingų ir blogai gatvėje besielgiančių vairuotojų.

Beveik pusė apklaustųjų – 46,77 proc. teigė, kad blogiausias vairuotojų elgesys kelyje, su kuriuo jiems teko susidurti, buvo Dubline, antroji vieta atiteko Donegal – ten tokių vairuotojų surado 19,25 proc. apklaustųjų, trečioje vietoje liko Cork – 5,34 proc. žmonių pažymėjo, kad šiame mieste nedrausmingų vairuotojų irgi pasitaiko.

Draudimo kompanijos “AA Motor Insurance” Klientų skyriaus vadovas Conor Faughnan sakė: “Mes norėjome išsiaiškinti, kur daugiausiai keliuose galima sutikti nedrausmingų vairuotojų ir apklausa parodė, kad daugiausiai vairuotojų,  ignoruojančių kelių eismo taisykles, galima sutikti Dublino gatvėse. Mums tai buvo svarbu išsiaiškinti, nes dėl nedrausmingų vairuotojų įvyksta labai daug eismo įvykių, be to, jie kelia pavojų ne tik sau, bet ir kitiems vairuotojams, dviratininkams bei pėstiesiems.”

Apklausa parodė, kad drausmingiausi Airijos vairuotojai gyvena Sligo ir Leitrim – tik 0,26 procentai apklaustųjų turėjo jiems vienokių ar kitokių pretenzijų.

20 procentų apklausoje dalyvavusių žmonių sakė, kad jie retkarčiais vairuoja dviratį, 6,11 procentų sakė dažnai važinėja dviračiu ir tik 2,22 procentų pripažino, kad dviratis jiems yra kasdieninė susisiekimo priemonė. 22,09 procentų dviratininkų sakė, kad dėl automobilių kaltės jie buvo patekę į eismo įvykius.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą