2017 m. balandžio 25 d., antradienis

Garda įspėja  apyvartoje pasirodė padirbti 50 eurų vertės banknotai



Gardai įspėja gyventojus, kad šalyje gali cirkuliuoti nemažai padirbtų 50 eurų vertės banknotų – kol kas padirbti šio nominalo banknotai buvo aptikti Limerick ir jo apylinkėse. Tačiau tai nereiškia, kad jų nėra kitose šalies vietose, praneša "Irish Mirror".


Nauji 50 eurų banknotai ne taip seniai buvo išleisti į apyvartą ir buvo tikimasi, kad juos bus labai sunku padirbti, tačiau laikas parodė, kad taip nėra, todėl pareigūnai įspėja gyventojus prieš imant šios vertės banknotus, įsitikinti, kad jie nėra padirbti.

“Tikrą banknotą nuo padirbto galima atskirti taikant „apčiuopk-pažvelk-pakreipk“ metodą. Pačiupinėkite banknotą  jis šiugžda ir yra standus. Pažvelkite į banknotą prieš šviesą: turi matytis langelis su portretu, vandens ženklas su portretu ir apsauginis siūlelis. Pakreipkite banknotą. Ant sidabro spalvos juostelės permatomame lange matyti Europos portretas, o smaragdo spalvos skaičius sukuria kintančios šviesos efektą – kraipant banknotą, blizga skaičiaus viršutinė arba apatinė dalis.”


Garda prašo gyventojų prieš imant grąžą šiais banknotais sugaišti kelias minutes ir atidžiai juos apžiūrėti.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą