2017 m. balandžio 20 d., ketvirtadienis

Incidentas, įvykęs “Aer Lingus” kompanijos lėktuve, mirtinai išgąsdino keleivius


© Press Association Ireland-bound Aer Lingus flight diverted

“Aer Lingus” lėktuvo keleiviai net po to, kai lėktuvas sėkmingai nusileido  Belfasto oro uoste kalbėjo, kad jie dar ilgi nepamirš to, kas atsitiko skrydžio metu  – lėktuvui skrendant 30 000 pėdų aukštyje, vienas keleivis bandė atidaryti lėktuvo avarinio išėjimo duris, praneša “Irish Mirror”.


20 metų keleivis, skridęs minėtu lėktuvu, buvo pastebėtas tik tada, kai jis bandė atidaryti lėktuvo avarinio išėjimo duris. Manoma, jis skrido namo kartu su savo tėvu ir broliu. Viena keleivė iš Antrim apskrities, skrido su savo draugu ir matė viską, kas atsitiko lėktuve.

Ji pasakojo: “Pirmiausiai aš išgirdau moters klyksmą, ji kažką bandė pasakyti, bet buvo sunku suprasti jos žodžius, aš pasižiūrėjau ta kryptimi, iš  kur sklido klyksmas ir pamačiau, kad ji stovi lėktuve šalia savo vietos ir kažką rėkia žmogui, kuris šalia jos sėdimos vietos bando atidaryri avarinio išėjimo duris.”
Incidentas įvyko antradienio naktį. Lėktuvas su 175 keleiviais skrido iš Malagos į Belfasto oro uostą.


Keleivė tęsė pasakojimą: “Viskas įvyko labai greitai - vienas keleivis, kuris kaip vėliau paaiškėjo, yra “Royal Victoria” ligoninės gydytojas, staigiai pašoko iš savo vietos ir nubėgo prie žmogaus, kuris bandė atidaryti avarinio išėjimo duris. Ten jis bandė atplėšti jį nuo durų, jam į pagalbą atskubėjo dar trys keleiviai, taip pat lėktuvo įgula. Atplėštas nuo durų jaunuolis buvo labai sutrikęs, atrodė, kad jis pats nesuprato, ką darė. Greitai buvo išsiaiškinta, kad jam reikia insulino, o lėktuve jo nebuvo, todėl skrydis buvo nukreiptas į Nantes miestą Prancūzijoje. Nusileidus Nantes oro uoste, jaunuolis kartu su savo šeima buvo išlaipinti iš lėktuvo, kur jų jau laukė medikai. Mums buvo pasakyta, kad siautėjęs jaunuolis vežamas į ligoninę. Po to lėktuvas išskrido į Belfastą. Panikos nebuvo, lėktuvo įgula veikė greitai ir labai profesionaliai. Tačiau, neslėpsiu, buvo baisu, nes mes iš pradžių nesupratome, kas vyksta lėktuve, o kai mums paaiškino, keleiviai šiek tiek apsiramino. Lipdama iš lėktuvo Belfasto oro uoste pastebėjau, kad avarinio išėjimo durų rankena išplėšta. Esu dėkinga visiems, kurie padėjo atitraukti jaunuolį nuo durų, gydytojams, kurie suprato, kad jis serga ir kad jam reikia vaistų, medikams, kurie jau laukė Nantes oro uoste ir, aišku, lėktuvo įgulai – visi šie žmonės išgelbėjo mūsų gyvybes.”

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą