2015 m. vasario 13 d., penktadienis

Filmai romantiškam Valentino dienos vakarui

Valentino dieną romantišką nuotaiką galima susikurti čia pat namuose ir neišleidžiant krūvos pinigų. Ir reikia visai nedaug – ko nors saldaus, tokiai progai tinkančio filmo ir aistros desertui. Štai Valentino dienai puikiai tiksiantys filmai apie meilę.

Pastaba: pasirūpinkite ne tik saldumynais, bet ir nosinaite ašaroms nusivalyti, kurios tikrai gali prireikti – kai kurie filmai suvirpins net ir didžiausius skeptikus.
„Po Paryžiaus stogais“ (Les toits de Paris)
Tango trise pramoniniame paties romantiškiausio miesto pasaulyje – Paryžiaus - rajone. Du vyrai ir viena moteris... Ši romantiška istorija baigiasi labai netikėtai, o pats filmas suteikia didžiulį žiūrėjimo malonumą. Atkreipkite dėmesį – tikri dalykai laikui nepavaldūs: ši kino juosta sukurta dar 1930 metais.
„Tiesiog padaryk tai“ (Fate come noi)
Tai labai romantiška italų komedija apie du jaunus žmones – istorija apie merginų numylėtinį Bovė ir nuoširdų nevykėlį Pekino, kuris netikėtai patenka į veiklios merginos rankas. Mergina, kurios vardas Livia, savo draugą priversta gelbėti ne iš vienos sudėtingos situacijos.
„Puikybė ir prietarai“ (Pride and Prejudice)
Istorija apie išdidų poną Darsį, lengvabūdį ponaitį Biglį ir penkias Benetų šeimos dukteris. Viena pirmųjų šio Jane Austin romano ekranizacijų buvo sukurta 1940 metais.
„Įsimylėjęs savo noru“
Klasikinė melodrama su Sovietų sąjungos sekso simboliu Olegu Jankovskiu ir aktore Jevgenija Glušenko apie meilę ir... savitaigą – 9-ąjį XX amžiaus dešimtmetį itin madingą reiškinį. Buvęs dviratininkas, dabar gyvenime neturintis jokio rimto užsiėmimo, Igoris Braginas ir kukli bibliotekininkė Vera – du visai skirtingi žmonės, kurios jungia tik tuštuma širdyje ir vienatvė.
„Londono šaligatviai“ (Sidewalks of London)
Šis filmas apie jauną merginą Libby, iš prigimties talentingą šokėją. Jos gyvenimas pasikeičia sutikus gatvės muzikantų trupės vadovą. Kuo tapo Libby, ir kaip susiklostė jos likimas, sužinosite pasižiūrėję šį seną, tačiau labai jaukų filmą.
„Atsisveikinimas su ginklais“ (A Farewell to Arms)
Kario Frederiko ir medicinos seselės Ketrin meilės istorija Pirmojo pasaulinio karo fone. Filmas pasakoja apie tikrą meilę, kuriai negali sukliudyti net mirtis. Ši juosta pelnytai atsidūrė geriausių Holivudo filmų sąraše.
„Dama su kamelijomis“
Kiekvienas iš mūsų meilę supranta kitaip. Jauna kurtizanė Margarita turi daug gerbėjų, tačiau jos širdį pavergia jaunasis Armanas. Linksma, tačiau labai aikštinga gražuolė serga tuberkulioze. Kuo baigsis šis romanas? Filmas sukurtas pagal Aleksandro Diuma romaną, kurį įkvėpė tikra istorija. Pagrindinį vaidmenį šiame filme sukūrė kino legenda Greta Garbo.
„Kleopatra“
Istorinė juosta apie Egipto valdovę Kleopatrą ir jos romaną su Romos karvedžiu Marku Antonijumi.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą