2017 m. kovo 24 d., penktadienis

Žemėlapis atskleidė, ką kiekvienos valstybės gyventojai moka daryti geriausiai


Kiekviena pasaulio šalis kažką moka daryti geriau nei bet kuri kita tauta. Antai lietuviai gali didžiuotis greičiausiu bevieliu internetu, kaimynus latvius garsina daugiausiai vyrams tenkančių moterų skaičius, o estai žinomi dėl savo startuolių. 

Žurnalistas ir dizaineris David McCandless užsimojo sužinoti, ką kiekviena šalis moka daryti geriausiai: remdamasis visame internete rasta informacija jis sudarė žemėlapį, kuriame parodė visų pasaulio valstybių ypatybes, rašo “The Independent”.

Jo žemėlapyje norvegai pasižymi didžiausia meile picai, vengrai žinomi dėl savo pornografinių filmų aktorių, o prancūzai – dėl viskio mėgėjų.

Tuo metu pažvelgus toliau už Europos ribų galima pamatyti, kad Kanadą labiausiai garsina asmeninė laisvė, JAV – kompiuterinis brukalas, o Meksiką – citrinos. Kiek piečiau kolumbiečiai labiausiai moka džiaugtis, Peru geriausiai pasaulyje sekasi su kokainu susiję reikalai, o Paragvajus žinomas dėl pozityviausio požiūrio į gyvenimą visoje planetoje.

Tiesa, toli gražu ne visos šalys garsios dėl teigiamų ar šmaikščių dalykų. Anot David McCandless, Kinija geriausiai moka įkalinti žurnalistus, Namibijoje daugiausiai automobilių avarijų, o Turkija labiausiai pasižymi socialinio tinklo “Twitter” cenzūra.

Žurnalistas ir dizaineris dienraščiui “The Independent” aiškino, kad sukurti šį žemėlapį jam užtruko tris savaites ir jis internete naudojosi daugybe šaltinių – nuo Jungtinių Tautų ir Pasaulio banko duomenų bazių iki įvairiausių straipsnių ir Centrinės žvalgybos valdybos faktų sąrašo. “Kai turėjome kelis pasirinkimus kiekvienai šaliai, parinkome įdomiausią, – aiškino jis. – Šio žemėlapio tikslas – pralinksminti.”

Žemėlapis: https://www.indy100.com/article/this-map-shows-what-every-country-in-the-world-is-best-at-doing-beautiful-7379786


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą