2017 m. kovo 13 d., pirmadienis

Lietuvoje susitiks pasaulio sporto vadybos elitas

Pasaulinė sporto vadybos asociacija (WASM) Lietuvos sporto universitetą (LSU) pasirinko partneriu pirmą kartą Lietuvoje ir Rytų Europoje rengti tarptautinę mokslo konferenciją “Sporto vadybos iššūkiai ir naujausios tendencijos”(„Global Issues and New Ideas in Sport Management“).


Asociacijos prezidentė Karen Danylchuk įsitikinusi, kad LSU buvo geriausiai pasirengęs organizuoti tokio masto sporto mokslininkų susitikimą, o ilgametė patirtis nekėlė abejonių. Pasak vienos iš renginio organizatorių, LSU Sporto vadybos programos vadovės prof. dr. Irenos Valantinės, į konferenciją Kaune atvyks daugiau kaip 200 mokslininkų ir sporto vadybos praktikų iš 40 pasaulio šalių: JAV, Jungtinės Karalystės, Australijos, Japonijos, Švedijos, Vokietijos, Belgijos, Rusijos, Kazachstano, Kinijos, Brazilijos, Kenijos, Tailando, Filipinų, Pietų Afrikos, Irano, Indijos ir kitų šalių. “2017 metai Lietuvoje paskelbti Sporto metais, tad simboliška, kas mūsų šalyje susitiks pasaulio sporto vadybos elitas. Konferencijos dalyviai aptars sporto industrijos aktualijas, pristatys naujausius sporto vadybos tyrimus ir kryptis. Neliks nuošalyje ir būsimieji sporto vadybininkai. Studentai supažindins su moksliniais tyrimais, galės užmegzti ryšius ar net susitiks su būsimais darbdaviais“, – teigė prof. I. Valantinė.

Tarptautinė mokslinė konferencija “Sporto vadybos iššūkiai ir naujausios tendencijos” vyks birželio 20—23 dienomis, o iniciatyvą palaiko Lietuvos tautinis olimpinis komitetas ir Kūno kultūros ir sporto departamentas.

Pasaulinė sporto vadybos asociacija (WASM) įkurta 2012 m. balandžio 27 d. Aletheia universitete (Taivanis) vykusio šešių kontinentų sporto vadybos asociacijų (NASSM, EASM, SMAANZ, AASM, ALGEDE ir ASMA) prezidentų ir atstovų susirinkimo metu. Šios organizacijos misija – skatinti mokslininkus atlikti sporto vadybos srities tyrimus, plėtoti mokymo ir profesinės praktikos ryšius. Taip pat WASM skatina kontinentinių asociacijų, tarptautinių sporto federacijų, nevyriausybinių organizacijų, aukštojo mokslo institucijų bei kitų sporto vadybos organizacijų tarptautinį bendradarbiavimą.


Lietuvos sporto universiteto informacija

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą