2017 m. kovo 20 d., pirmadienis

Lėta ir ilga Airijos pašto mirtis

Airijos paštas (An Post) Airijos visuomenei tarnavo ilgus šimtus metų. Tačiau prasidėjus XXI amžiui, Airijos paštas patyrė spaudimą, nes jų tradicinis verslo modelis pasikeitė ir paštų skyriai pamažu pradėjo užsidarinėti, praneša Journal.ie.



1992 metais Airijoje veikė 1907 paštai, o  2017 metais jų liko šiek tiek daugiau nei 1130.

Metų metais paštai buvo stabiliai uždaromi, tačiau artimiausioje ateityje gali atsitikti taip, kad Airijos paštas visai nustos egzistuoti.

Kokios pagrindinės pašto funkcijos dabar?  Visų pirma, tai socialinės išmokos ir pensijos, kurias dauguma žmonių ateina atsiimti į paštą, tai komunaliniai mokesčiai, pašto ženklų pardavimas ir siuntinių išsiuntimas, perlaidos, korespondencijos į namus pristatymas.

Tačiau paštui tenka pripažinti, kad šiandien dauguma žmonių nesinaudoja taip plačiai pašto paslaugomis kaip tą darydavo prieš keletą ar keliolika metų ir tai atsitiko dėl to, kad naujos technologijos, įžengusios į mūsų gyvenimą, iš pašto paprasčiausiai atėmė kai kurias funkcijas. Būtent su modernizacija ir kovoja paštas jau kelerius metus.

Cabra pašto viršininkas Andrew Kelly Journal.ie sakė, kad paštą ištiko krizė dėl dviejų varomųjų jėgų, tai –  technologijų plėtra ir ekonominė krizė.

 “Šios dvi jėgos turėjo didelę įtaką paštui – pašto veikla pradėjo silpti maždaug prieš aštuonerius metus, – pripažino jis. – Dauguma mūsų klientų pradėjo naudoti internetinę bankininkystę, be to, tradicinius laiškus pakeitė elektroniniai laiškai, tradicinę spaudą taip pat pakeitė elektroninė žiniasklaida ir vis daugiau ir daugiau mūsų klientų socialines išmokas gauna tiesiogiai į banko kortelę ir tokiu būdu Airijos paštas prarando didelę rinkos “pyrago” dalį.”


Šiuo metu Airijos paštas rimtai yra sunerimęs dėl savo ateities, tačiau egzistuoja nedidelė viltis, kad šalies Vyriausybė ir “An Post” susitars ir ras kažkokią išeitį iš šios gana liūdnos ir keblios padėties ir kad bent jau artimiausiu metu nereikės uždaryti 80 “An Post” filialų ir taip bandyti padengti 12 milijonų eurų sudarančius metinius nuostolius. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą