2017 m. kovo 5 d., sekmadienis

Norvegijos oro linijos žada pigius skrydžius iš Airijos į Ameriką



Pigūs transatlantiniai skrydžiai sujungs keturis Airijos ir Šiaurės Airijos miestus su JAV rytine pakrante, praneša “Press Association”. “Norwegian Air” nuo šių metų liepos mėnesio pradės skrydžius iš Dublino, Shannon, Cork ir Belfasto oro uostų.


Oro linijų kompanija žada, kad skrydis į antrinius New York ir Bostono oro uostus kainuos nuo 69 eurų, arba 69 svarų sterlingų.

Tačiau keleiviai turės mokėti papildomą mokestį už maistą ir bagažą – tuomet bilietas vidutiniškai kainuos apie 284 eurus (240 svarų sterlingų), o jeigu bilietas bus perkamas į abi puses (grįžimas atgal į Airiją), kaina sudarys maždaug 331 eurą (280 svarų sterlingų).

Kompanija ketina atlikti devyniolika savaitinių skrydžių iš Airijos ir penkis savaitinius skrydžius iš Belfasto.

Skrydžiai tarp Dublino ir New York bus kasdieniniai, o iš Belfasto, Cork ir Shannon – retesni.
Pasiekę Ameriką, lėktuvai tūps “Stewart International” oro uoste, kuris yra mažiau nei 90 minučių kelio nuo New York ir “TF Green” oro uoste, kuris yra maždaug apie 90 minučių kelio nuo Bostono.

Mažesni oro uostai ima mažesnius mokesčius ir tai leidžia Norvegijos oro linijų vežėjui pasiūlyti keleiviams pigesnius bilietus.

Minėtais maršrutais skraidys nauji “Boeing 737 MAX” orlaiviai.

Norvegijos oro linijų generalinis direktorius Bjorn Kjos sakė: “Transatlantinių kelionių kaina buvo labai didelė, todėl dauguma žmonių būtent dėl to negalėdavo nuskristi ten, kur jie norėtų, šiuo atveju, į Ameriką. Mums pavyko sumažinti kainą, todėl tikimės, kad mūsų paslaugomis naudosis daug žmonių. Mes džiaugiamės galėdami pradėti mūsų pirmuosius skrydžius iš Belfasto ir tikimės, kad tai sustiprins transatlantinius ryšius.”

Dublino oro uosto generalinis direktorius Vincent Harrison sakė, kad transatlantiniai skrydžiai oro uoste patrigubėjo nuo praėjusių metų, plius, atėjus Norvegijos oro linijų kompanijai, paslaugų padaugės.

Norvegijos oro linijų kompanija transatlantinius skrydžius iš Cork Shannon ketino pradėti dar pernai, tačiau patvirtinimas iš JAV valdžios institucijų vėlavosi.

Shannon oro uosto generalinis direktorius Andrew Murphy sakė: “Naujų oro linijų atidarymas iš Shannon oro uosto dar kartą patvirtina šio oro uosto svarbą. Mūsų oro uostas tai vartai, atveriantys naujas galimybes.”

Airijos turizmo vyriausiasis direktorius Niall Gibbons sakė: “Šie “non-stop” transatlantiniai skrydžiai atvers žmonėms naujas galimybes pamatyti Ameriką, o JAV žmonėms – Airiją ir sudarys palankias sąlygas turizmo plėtrai.”

Belfasto tarptautinis oro uostas ieškojo kas galėtų pakeisti “United Airlines” kompaniją, kuri baigė skrydžius į New York sausio mėnesį.

Belfasto tarptautinio oro uosto direktorius Graham Keddie sakė: “Naujų skrydžių atidarymas į JAV mums didelė šventė, ir ne tik mums – tai šventė visai Šiaurės Airijai.”


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą