2017 m. kovo 31 d., penktadienis

Benzino ir dyzelino kainos kyla vis aukštyn 

Degalų kainos Airijoje ir toliau didės – dabar litro benzino ar litro dyzelino kaina yra aukščiausia per 18 paskutinių mėnesių laikotarpį, praneša Journal.ie.


Benzino vidutinė kaina dabar yra didesnė nei ji buvo vasario mėnesį ir siekia vidutiniškai 1,377 euro, o dyzelinas kainuoja 1,271 euro už litrą.

Kainos kyla nepaisant to, kad naftos kaina per paskutinį mėnesį pasaulyje nukrito  5 doleriais už barelį. Kodėl taip yra? Airijoje 63 procentų bešvinio benzino  ir 58 procentų dyzelino kainos yra apmokestintos valstybės mokesčių, įskaitant PVM ir akcizo mokesčius, o tai reiškia, kad didmeninės naftos kainos įtakoja vietines kainas tik tam tikru mastu.

 “Nors paskutinis kainų padidėjimas, kurį matome dabar yra ne pats didžiausias, tačiau kainos kilo mėnesių mėnesiais ir ši tendencija kelia didelį susirūpinimą daugeliui vairuotojų, – sakė “AA Ireland” vartotojų reikalų direktorius Conor Faughnan. – Lengva pasakyti, kad veiksniai, kurie sukelia tą kainų augimą yra už mūsų kontrolės ribų, bet šiuo atveju tai yra tiesa. Klausimas, kiek mums kainuoja tas degalų pompavimas nėra vienareikšmis, jis sudarytas iš daugybės dalių, tai: įvairiūs benzino ir dyzelino mokesčiai, kuro išlaidos, PVM,  akcizas ir t. t. “

Nors “AA Ireland” pristato vidutines kainas, tačiau skirtingose šalies degalinėse, o juolab miestuose, jos skiriasi ir neaišku, kas ir kaip jas nustato.

“Benzino ir dyzelino kainų augimas visiems kelia didelį susirūpinimą, todėl būtina, kad šalies Vyriausybė iš naujo peržiūrėtų šį klausimą ir nuspręstų, kokiu mastu galima ir reikia apmokesti degalus, kol šito nebus padaryta, situacija išliks tokia, kokia yra dabar”, – sakė Conor Faughnan.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą