2017 m. kovo 24 d., penktadienis

Airių “Riverdance” kolektyvo pelnas šoktelėjo iki 1,9 milijonų eurų



Pramogų fenomeno kolektyvo “Riverdance” pelnas išaugo daugiau nei dvigubai ir šoktelėjo iki 1,9 milijonų eurų. 2015 metais kompanija atšventė savo 21-ąjį jubiliejų, praneša Independent.ie.


Kolektyvą įsteigė Airijos šokių čempionai Jean Butler ir Michael Flatley. “Riverdance” pasirodymai – tai tikri teatro šou su tradiciniais airių muzikos ir šokių elementais.

Prekybos pramonės žurnalas “Pollstar” paskaičiavo, kad pernai “Riverdance” pardavė bilietų už 19,7 milijonų eurų, surengė 207 pasirodymus 45 pasaulio miestuose.

Remiantis “Pollstar” duomenimis, “Riverdance” šiais metais ketina parduoti bilietų už 33,7 milijonus eurų ir surengti 360 šou įvairiuose pasaulio miestuose.

Paprašytas paaiškinti “Riverdance” populiarumą, kolektyvo prodiuseris Julian Erskine sakė:. “Daug ką lemia pakartotiniai vizitai. Žmonės, pamatę mus prieš 20 metų ir sužinoję, kad mes vėl gastroliuojame jų mieste, ateina dar ir dar kartą mūsų pasiklausyti ir pasižiūrėti. Ir jie jau ateina su savo šeimomis, draugais ir pažįstamais. Pati geriausia reklama yra ta reklama, kuri keliauja iš lūpų į lūpas.”


1994 metais “Riverdance” pirmą kartą sudalyvavo Eurovizijoje ir nuo to laiko kolektyvo gerbėjų skaičius tik augo ir dabar jais žavisi daugiau nei 25 milijonai pastovių kolektyvo gerbėjų.  


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą