2017 m. kovo 23 d., ketvirtadienis

Dauguma airių galvoja, kad nesaikingas gėrimas yra jų kultūros dalis

Beveik pusė airių galvoja, kad nesaikingas alkoholio vartojimas “nėra didelė problema.” Grupės “Drinkaware” atlikta apklausa atskleidė jų požiūrį į alkoholio vartojimą, praneša Journal.ie.


Tyrimai parodė atotrūkį tarp žmonių ketinimų gerti mažiau ir realių veiksmų. Kai kurie žmonės atskleidė savo ketinimus gerti rečiau, kiti sakė, kad jų gėrimo įpročiai neturi jokių neigiamų pasekmių todėl į alkoholio vartojimą nežiūri rimtai.

Tyrimo metu buvo apklausta 1000 vyresnių nei 18 metų žmonių. Rezultatai parodė:

73 procentai žmonių teigė, kad nesaikingas alkoholio vartojimas yra Airijos kultūros dalis.

46 procentai apklaustųjų sakė, kad gėrimas “nėra didelė problema” (not too big deal) ir tam nereikia skirti daug dėmesio.

27 procentai sakė, kad vairavimas išgėrus yra “ginčytinas klausimas” (tačiau Garda rezultatai rodo, kad 38 procentai autoįvykių atsitinka dėl neblaivių vairuotojų kaltės).

Tačiau dauguma apklaustųjų pripažino, kad alkoholis turi įtakos sveikatai.

69 procentai suaugusiųjų sutinka, kad nesaikingas alkoholio vartojimas neigiamai veikia jų sveikatą ir gerovę.

46 procentai pripažino, kad stengiasi keisti savo gėrimo įpročius ir mato teigiamus pokyčius.

33 procentai sakė, kad nori mažinti vartojamo alkoholio kiekį.

Į klausimą kaip galima padėti žmonėms kovoti su šiuo žalingu įpročiu, 82 procentai apklaustųjų sakė, kad alkoholio vartojimo kultūros ugdymas padėtų kovoti su šia problema.

“Drinkaware” vyriausiasis medicinos pareigūnas, dr. Liam Twomey, apibendrinęs apklausos rezultatus, konstatavo:


“Nors ši apklausa parodė, kad daugelis žmonių supranta neigiamą alkoholio poveikį sveikatai, tačiau nerimą kelia žmonių elgesys ir požiūris į nesaikingą alkoholio vartojimą. Esu medikas ir dažnai susiduriu su žmonėmis, kurie atsiduria mano operacinėje, nes turi rimtų sveikatos problemų dėl alkoholio vartojimo. Teoriškai jie pripažįsta, kad nesaikingas gėrimas yra blogai, tačiau realybėje jie elgiasi kitaip. Matau didelį skirtumą tarp to, ką žmonės nori daryti ir ką jie iš tikrųjų daro.”

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą