2017 m. kovo 15 d., trečiadienis

Vienas žmogus žuvo, trys dingo be žinios, sudužus Kranto apsaugos sraigtasparniui



Paieškos operacija trijų dingusių Airijos pakrančių apsaugos įgulos narių vyko visą naktį ir tebesitęsia lig šiol, šį rytą Mayo grafystės pakrantėje sudužus Pakrančių apsaugos sraigtasparniui. Rasta įgulos kapitonė Dara Fitzpatrick mirė, praneša RTE televizijos kanalas.
Pagrindiniai jūrų paieškos darbai vykdomi maždaug 10 km į vakarus nuo Blaksod, Mayo grafystėje.

Kontaktas su “Rescue 116” sraigtasparnio keturiais įgulos nariais nutrūko šiandien apie 1 valandą nakties.

Kritinės būklės kapitonė Dara Fitzpatrick buvo perkelta į Mayo universitetinę ligoninę, tačiau jos išgelbėti nepavyko.

Kitų trijų įgulos narių – Mark Duffy, Paul Ormsby ir Ciarán Smith – dar tebeieškoma, pranešė Airijos pakrančių apsaugos, paieškos ir gelbėjimo operacijos vadovas Gerard O'Flynn.


Prie paiškos operacijos prisijungė Jūrų instituto mokslinių tyrimų laivas “RV Celtic Voyager”, kuris turi keletą šviesos radarų, kurie paprastai naudojami tirti jūros dugną.


Airijos pakrančių apsaugos tarnybos direktorius Eugene Clonan šį rytą RTE televizijai sakė, kad paieškos trijų dingusių įgulos narių tebevyksta, tačiau vilčių, kad jie bus rasti gyvi, vis mažėja.

Jis informavo, kad paskutinį kartą su “Rescue 116” įgula buvo susisiekta 23.45 val., jie nepranešė, kad yra kokios nors problemos. Vėliau nepavykus susisiekti su įgula, iškart buvo pradėta paieškos operacija.

Pirmasis paieškos ir gelbėjimo sraigtasparnis “Rescue 118” pakilo iš Sligo, jam pavyko aptikti sudužusio sraigtaspario nuolažas maždaug už 1,5 jūrmylės į pietryčius nuo Blackrock švyturio, maždaug už šešių jūrmylių nuo Blaksod kranto.

Pasak Airijos pakrančių apsaugos tarnybos direktoriaus, matomumas praėjusią naktį “nebuvo labai geras”, bet pakankamai tinkamas, kad būtų atliekami paieškos darbai.

Eugene Clonan sakė, kad “Rescue 116” sraigtasparnis “Sikorsky S92” buvo visiškai naujas, jo techninė būklė reguliariai buvo tikrinama.


Šiuo metu paieškos ir gelbėjimo operacijoje dalyvauja sraigrasparniai iš Sligo ir Shannon, jiems talkina gelbėjimo laivai iš Ballyglass ir Achill, bei penki žvejybiniai laivai. 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą