2015 m. liepos 14 d., antradienis

Štai ir nuskambėjo trečiasis Airijos vaikų ir moksleivių dainų festivalis-konkursas "SKAMBĖK, SKAMBĖK, LIETUVIŠKA DAINA" 2015.



Trečiajame festivalyje dalyvavo per septyniasdešimt vaikų iš šešių skirtingų Airijos miestų. Koncertavo aštuoniolika kolektyvų, solistų, duetų, tercetų, ansamblių.  Publika pasiklausyti jaunųjų dainininkų rinkosi iš įvairių Dublino vietovių, ir iš tolimesnių priemiesčių  Po koncerto visų laukė nuotaikingas Dublino Mažojo Teatro spektaklis “MEŠKUTĖS IR TIKGRIUKO NUOTYKIAI”, kurį publika sutiko ir išlydėjo su ovacijomis. O šventę vainikavo diskoteka vaikams, kurioje skambėjo lietuviška muzika, o šokti prisijungė, ne tik vaikai, bet ir suaugusieji.  

Trečią kartą Dubline vykstantį koncertą pradėjo ir puikią muziką visiems dovanojo Dublin Piano Studio mokiniai ir mokytoja Gabrielė Grickaitė. Mykolas Gricka visus sužavėjo nuostabiai grodamas fagotu. 
Smagu, jog festivalis sulaukia vis daugiau ir daugiau susidomėjimo. Ši šventė tai gražus pavyzdys, kaip muzikos pagalba galime skatinti ir ugdyti lietuvišką kalbą, bendravimą gimtaja kalba ir bendradarbiavimą. Šiemet renginys vyko gražiame ir erdviame airiškos muzikos centre Clasac, Dublin 3. Kol vieni vaikai repetavo kiti galėjo dalyvauti menų dirbtuvėlėse, kurias vedė Julija Ivanauskienė ir Aušra Kregždytė. 
 Festivalis-konkursas "SKAMBĖK, SKAMBĖK, LIETUVIŠKA DAINA" siekia bendradarbiauti su Lietuvoje vykstančiu “Dainu dainelės” konkursu, tad šiemet januosius daininkus vertino specialiai į renginį atvykęs svečias iš Vilniaus, iš Čiurlionio meno mokyklos, Gabių Vaikų Centro vedėjas ir “Dainų dainelės” programos koordinatorius Žilvinas Meškuotis.  
Jaunujų atlikėjų dainavimą taip pat vertino kiti komisijos nariai: kun.Egidijus Arnašius ir Lina Raudoniūtė-Kidd.  
"SKAMBĖK, SKAMBĖK, LIETUVIŠKA DAINA" 2015.  
Komisijos nuomone, labai gražu, jog Airijoje gyvenantys vaikai dainuoja lietuviškai, groja įvairiais instrumentais (gitaromis, fortepionu ritminiais instrumentais), muzikuoja.  Komisijos nuomone, šie festivalio-konkurso atlikėjai šiemet buvo verti laureato vardo:
Solistė Emilija Šiliauskaitė. Lietuvių liaudies daina “Vijo lizda pelėda”. Mokytoja Rita Kundrotaitė
Solistė Oriana Litovskich. „Žiogas“.Mokytoja Renata Kazlauskienė.
Solistė Emilija Paškevičiūtė. “Drugelis”. Mokytoja Inga Paškevičienė.
Solistė Džastina Jankaitytė. ''Kiemo maža gėlytė''. Mokytoja Kristina Jankaitienė
Mergaičių ansamblis „Baltieji perliukai“. Do-Re-Mi iš miuziklo "Muzikos garsai".  Mokytoja Inga
Paškevičienė
Solistė Viltė Trinkunaitė. “Skrydis”. Mokytoja Rita Kundrotaitė
Solistė Andra Tekoriūtė. “Žvaigždutė”. Mokytoja Inga Paškevičienė.
Mergaičių ansamblis „Musmėrytės“."Muilo Burbuliukas". Sandra Markauskienė
Solistė Meida Stonkutė. Jurgos arija is miuziklo "Velnio nuotaka". Mokytoja Inga Paškevičienė.
Mišrus ansamblis „Musmėrytės”. Oi žiba, žiba". Sandra Markauskienė
Festvalio naujiena, jog šiais metais mokiniai (t.y. mokyklinio amžiaus vaikai) akomponavo savo dainuojantiems draugams. Už akompanavimą dėkojame: Nedui Bartkui, Lunai Kikaitei, Patricijai Šalkauskaitei, Auksvaidei Barsteigaitei, Gertrūdai Kalvynaitėi, Rokui Gervei, Mantui Jonušui. O atlikėjai iš Cavan’o jau antri metai džiugina visus festivalio klausytojus, nes savo pasirodymams patys akompanuoja gitaromis.  
Šventės dainininkai (ir jaunieji akompaniatoriai) buvo apdovanoti lietuviškomis knygomis, autentiškais, Lietuvoje gamintais instrumentais (švilpynėmis ir molinukais), muzikiniais pieštukais, informacinėmis knygelėmis apie Lietuvą. Na ir žinoma Airijoje gyvenančių lietuvaičių gamintais saldumynais.
Diplomus atlikėjams įteikė Lietuvos Ambasadorė Dubline, Rasa Adomaitienė.  
Dėkojame mokytojoms paruošusioms festivalio-konkurso atlikėjus: R. Kazlauskienei, G. Grickaitei, R. Coyle, R.Kundrotaitei, K.Jankaitienei, D.Vijeikienei, I.Paškevičienei, S. Markauskienei, J. Ivanauskienei. Padėką tariame šventės akomponiatorei, pianistei Loretai Mackelaitei.

Dėkojame festivalio partneriams: Pavlov’s Bakery: Edgarui ir Ramunei Pavlovams, Food Era kolektyvui, Midlad’s Bakery ir Ritai Bruzgaitei,  Irena’s Cakes ir Irenai Andrijauskienei, Vaikų Šventėms, Turizmo kompanijai Estravel, Dublino Mažajam Teatrui ir režisieriui Tomui Kučinskui,  šventės fotografui Ernestui Slivinskui, dizaineriui, vadybininkui ir pagrindiniam rėmėjui V. Šiliauskui, VP Flowers (gerb.Vitalijai) už gėles renginio metu. Dėkojame informaciniams rėmėjams: Lietuvos Respublikos Ambasadai Airijoje ir laikraščiui Lietuvis

Kiekvienais metais šventė neapsieina be savanoriškai padedančių žmonių. Nuoširdžiai dėkojame: Aušrai ir
Tomui Bartkams, Aušrai Kregždytei, Julijai Ivanauskienei, Rolandui ir Aistei Merkeliams, Loretai Vaičiūtei, Gediminui Sagai, Laurai ir Antanui Urbonavičiams, Danutei Pokštienei ir Edmundui Tomkui,  Elenai Taranenko, Linai Mackonytei, Lijai Tautkutei ir  Rafaeliui Tautkui, Ingridai Kuprelytei, Daivai Arbatauskytei. 

Dėkojame visiems dalyvavusiems, dainavusiems, grojusiems.
Dėkojame dalyvius paruošusiems mokytojams, mokinių tėveliams. 
Dėkojame rėmėjams, informaciniams rėmėjams, partneriams, ir visiems savo noru prisidėjusiems prie šio įsimintino renginio organizavimo.

Kitais metais festivalis vyks gegužės 15d. Iki pasimatymo!


Renginio organizatoriai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą