2017 m. rugsėjo 16 d., šeštadienis

Tyrimas atskleidžia: nutukę žmonės rizikuoja susirgti vėžiu dažniau nei kiti




Tyrimai rodo, kad 4,5 proc. naujai diagnozuotų vėžio atvejų Airijoje yra susiję su padidėjusiu kūno svoriu, rašo “The Irish Times”.


Pasak tyrimo, per metus daugiau kaip 300 žmonių Airijoje suserga vėžiu dėl nutukimo.

Sveikatos apsaugos institucijos (Health and Safety Executive – HSE) ir Nacionalinės vėžio kontrolės programos (National Cancer Control Programme) tyrėjų nuomone, visuomenė žino apie tai,kad viršsvoris padidina riziką susirgti širdies ligomis ir sukelia diabetą, tačiau mažai kas žino, kad papildomi riebalai, kuriuos kaupiame savo kūne, taip pat yra vienas iš pagrindinių vėžio rizikos veiksnių.

Tyrimo metu nustatyta, kad 4,5 proc. naujai diagnozuotų vėžinių susirgimų atvejų susiję su pertekliniu kūno svoriu – vidutiniškai iš 784  tokių susirgimų atvejų 310 baigiasi mirtimi.

Įrodyta, kad viršsvoris dažnai sukelia žarnyno ir storosios žarnos vėžį vyrams, o moterims, ypač po menopauzės, krūties vėžį.

Viršsvoris taip pat gali būti viena iš priežasčių, sukeliančių gimdos vėžį (33 proc., arba 20 atvejų per metus) ir skrandžio vėžį (32 proc. arba 16 atvejų) .

Tyrimas, paskelbtas “Irish Medical Journal” teigia, kad sveikatos priežiūros specialistai turėtų aktyviau aiškinti visuomenei ryšį tarp nutukimo ir vėžinių susirgimų.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą