2017 m. rugsėjo 17 d., sekmadienis

Atšaukti skrydžiai „Ryanair” gali kainuoti milijonus kompensacijų

© Provided by Irish Independent APOLOGY: Robin Kiely said less than 2pc of flights would be hit 

Penktadienį "Ryanair" paskelbė, kad iki spalio pabaigos atšaukia apie 40-50 skrydžių kasdien dėl darbuotojų atostogų ir dėl to, kad tai padės kompanijai pasiekti skrydžių punktualumo. 

Independent.ie rašo, kad "Ryanair" svetainėje išvardinti skrydžiai, kurie šiandien atšaukiami – į šį sąrašą įtraukti aštuoni skrydžiai į Dubliną ir iš jo.

Tarp atšauktų iš Dublino skrydžių yra Amsterdamas, Nantes, Frankfurtas ir Santanderis.

Manoma, kad toks aviakompanijos “Ryanair” poelgis gali turėti įtakos 250 000 keleivių.

Pagal ES teisę tūkstančiai keleivių turi teisę į 250 eurų kompensaciją, jei jų atšaukto skrydžio atstumas 1500 km ar mažiau.

Aviacijos reglamentavimo komisija (Commission for Aviation Regulation) pabrėžė, kad dėl atšauktų skrydžių nukentėję keleiviai turi žinoti savo teises.

Kompensacija priklauso nuo skrydžio atstumo ir atšaukimo priežasties. Tai taip pat jos dydis priklauso nuo oro transporto bendrovės “įspėjamojo laikotarpio” – jei vežėjas įrodys, kad atšaukimas atsirado dėl ypatingų aplinkybių, kurių nebuvo galima išvengti, kompensacija nemokama.

Prie tokių ypatingų aplinkybių priskiriamos oro sąlygos, skrydžių jūdėjimo sutrikimai, saugumo rizika ar pramoniniai ginčai, kurie turi įtakos tvarkaraščio pakeitimui.

Airijos kelionių agentūrų asociacija (Irish Travel Agents Association – ITAA) teigia, kad yra susirūpinusi dėl to, kad pranešimas apie skrydžių atšaukimą buvo paskelbtas per labai trumpą laikotarpį.

Kelionių agentūrų asociacijos prezidentas Cormac Meehan leidiniui “Sunday Independent” sakė, kad “Ryanair” gali tekti išmokėti milijonus eurų kompensacijų.

Be to, jis sakė, kad atsižvelgiant į dominuojančią “Ryanair” padėtį Airijos aviacijos rinkoje, toks kompanijos žingsnis sukėlė “didelių problemų” tūkstančiams keleivių.

“Kompanija daugeliui žmonių sugriovė atostogų ir kitus planus, kurių jie negali įgyventi pasinaudoję kitais būdais ir kurie dėl tokio aviakompanijos žingsnio turi didelių išlaidų”, – sakė Cormac Meehan.

Be to, “Ryanair” veiksmai taip pat turės didelės įtakos tarptautiniams maršrutų tvarkaraščiams, nes daugelis keleivių yra priklausomi nuo “Ryanair” skrydžių.

Aviakompanija teigia, kad atsisakiusi mažiau nei 2 proc. skrydžių ji pasieks 90 proc. skrydžių punktualumo.

“Ryanair” atstovas Robin Kiely sako: “Per ateinančias šešias savaites, iki lapkričio mėnesio mūsų žiemos tvarkaraščio, atšauksime mažiau nei 2 proc. skrydžių. Įsigaliojus žiemos tvarkaraščiui, mes atkursime judėjimą ir pasieksime mūsų metinį tikslą – atkursime  90 proc. mūsų skrydžių punktualumą. Atsiprašome to nedidelio skaičiaus keleivių, kuriems teko pakeisti savo planus, o mes padarysime viską, kad surengtume jiems alternatyvius skrydžius arba grąžinsime pinigus".







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą