2014 m. rugsėjo 6 d., šeštadienis

Konsultacija

Praėjusią savaitę mano darbdavys sukvietė visus darbuotojus į susitikimą. Mums visiems moka 10 EUR už valandą. Mūsų darbdavys pasakė, kad ketina sumažinti mūsų atlyginimą iki 8.65 EUR už valandą. Jis pasakė, kad jei nesutiksime su tuo, būsime atleisti, o jis įdarbins naujus, pigesnius darbuotojus. Ar tai legalu? Ar mūsų darbdavys gali tą padaryti?

Deja pagal Airijos įstatymus darbdavys gali tą padaryti. Pagal Airijos įstatymus darbdavys gali tvirtinti, kad ketina atlikti darbą kitaip. Vienas iš būdų yra kad darbas arba darbai būtų atliekami kažko, kam moka mažiau, arba kas turi mažiau patirties. Tuo pačiu metu tai gali būti diskriminacija. Pavyzdžiui jei visos darbuotojos yra moterys ir ne airės, ir atlieka tiksliai tokį patį darbą kaip kiti tos kompanijos darbuotojai kurie yra airiai, arba vyrai, arba airiai vyrai, galima pareikšti ieškinį dėl diskriminacijos remiantis Darbo lygybės įstatymais. Daugeliu atveju Airijos darbdaviai nesilaiko atitinkamų įstatymų kai bando sumažinti algas. Jei darbdavys tiksliai nesilaiko įstatymų visame, ką jis privalo atlikti, tada jūsų atlyginimo mažinimas yra nelegalus. Tokiomis aplinkybėmis darbuotojai yra gerai apsaugoti.

Jūsų užklausime nėra pakankamai informacijos kad galėčiau duoti tikslų atsakymą. Kadangi atleidimo iš darbo įstatymai ir diskriminacijos įstatymai yra labai sudėtinga sritis, patariu jums kuo greičiau susitikti su advokatu, kad gautumėte teisinį patarimą šiuo klausimu. Jei esate profesinės sąjungos narys, žinoma turėtumėte kreiptis į profesinę sąjungą, bet darau prielaidą, kad dirbate įmonėje, kur profsąjunga nėra pripažįstama. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą