2016 m. spalio 12 d., trečiadienis


Būsto pirkėjams ketinama grąžinti

nuo 5 000 iki 15 000 eurų

Kitų metų Airijos biudžete planuojama svarstyti gąžinamosios išmokos namų pirkėjams klausimą, kuriuo tikimasi pagelbėti pirkėjams sukaupti reikalingą hipotekos užstatą. Svarstoma grąžinamosios išmokos suma gali svyruoti nuo 5 000 iki 15 000 eurų ir ji bus susijusi su gyvenamojo ploto kaina, o ne pirkėjų darbo užmokesčiu. Tokiu būdu bus siekiama užtikrinti lygias sąlygas tiek vienišiems žmonėms, tiek poroms, ketinančioms įsigyti būstą. 

Subsidijos bus įvardijamos kaip "grąžinamosios išmokos" arba vienkartinė suma, padėsianti pirkėjams atitikti Centrinio banko reikalavimams, susijusiems su hipotekos indėliais.
Airijos finansų ministras Michael Noonan dar tikslina konkrečias šio projekto detales, o galutinis sprendimas bus įvardintas tuomet, kai ateinančių metų Airijos biudžeto svarstyme bus aptartas visas mokesčių paketas.
 Manoma, kad schema pirmiausiai bus taikytina naujai pastatytiems namams, kurių kaina svyruoja nuo 220 000 iki 320 000 eurų.
Ministro nuomone, tai yra vienas iš būdų, padėsiantis potencialiems pirkėjams sukaupti reikalingą hipotekos užstatą, shema taip pat turėtų veikti kaip skatinimo priemonė statyti naujus namus. Jis pie šį planą jau informavo aukšto rango banko pareigūnus ir tikisi sulaukti Centrinio banko pritarimo.
Projekte numatyta, kad grąžinamoji išmoka bus suteikiama su sąlyga, kad pajamų mokestis buvo sumokėtas ankstesniais metais ir pinigų grąžinimas bus investuotas į naują įmonę.Nors Fiana Fail būsto atstovas Barry Cowen ragino į šią naują schemą įtraukti ne vien naujos statybos, bet ir senesnius (second hand) namus, tačiau Vyriausybė kol kas šią lengvatą ketina taikyti tik naujo būsto pirkėjams. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą