2016 m. spalio 16 d., sekmadienis


LIETUVA MŪSŲ LAUKIA


Taip tvirtino spalio 15 dieną Dubline vykusios konferencijos Backto.lt ( “Atgal į Lietuvą!”) organizatoriai, pranešėjai ir renginio rėmėjai. Backto.lt ( “Atgal į Lietuvą!”) yra privačios iniciatyvos socialinis projektas, kuriam vadovauja Linas Stankus. Projektas yra remiamas ir palaikomas tik iš Lietuvos įmonių skirtų lėšų. Konferencijos Dubline rėmėjai: Wetern Union, TEO/Omnitel, CITCO, Alliance for Recruitment. Backto.lt projekto Mecenatas Tauragės Industrinis Parkas.
  Lietuvos Respublikos ambasadorė Airijoje Rasa Adomaitienė, atidariusi šią Lietuvos specialistams, dirbantiems Airijoje, skirtą konferenciją, siūlė pasinaudoti jos galimybėmis ir artimiau susipažinti su dabartine ekonomine situacija Lietuvoje, darbo rinkos pasiūlymais, verslo galimybėmis, užmegzti naujus kontaktus, kurie tikrai pravers ateityje. “Nepamirškite, kad jūs reikalingi Lietuvai, Lietuva jūsų laukia – aišku, nereikia priimti skubotų sprendimų, bet jūs turite žinote, kad dabar yra labai geras laikas grįžti namo.

Šiuo metu Lietuvoje yra daug tuščių darbo vietų, kurias gali užimti ne lietuviai, o specialistai iš kitų užsienių šalių, kurie vis dažniau ir dažniau išreiškia norą dirbti ir gyventi mūsų šalyje.  Dabar yra tas laikas, kuomet grįžę namo, jūs sėkmingai galite ne tik rasti gerą darbą, bet ir pradėti savo verslą – permainos Lietuvos politiniame ir ekonominiame gyvenime šiuo metu labai tam palankios. Reikia griauti stereotipus, kad Lietuvoje yra viskas blogai, maži atlyginimai, žmonės pikti – taip tikrai nėra. Lietuvoje yra apstu gražių ir šviesių momentų”, - kalbėjo ambasadorė R. Adomaitienė.
Kaip patvirtinimas tam buvo Airijos kompanijos CITCO atstovo Diarmuid Sexton, pradėjusio veiklą Lietuvoje, Amerikos lietuvio Dariaus Udrio, atidariusio kompaniją “Go Vilnius” bei Lietuvos kompanijų TEO&Omnitel, Western Union, Swedbanko, Wide Wings atstovų pranešimai, kuriuose atsispindėjo kompanijų verslo plėtra, savo biznio įkūrimo, bendradarbiavimo ir specialistų įdarbinimo galimybės. Visi vieningai tvirtino, kad Lietuva laukia jaunų, kūrybingų, talentingų specialistų, įgijusių žinių ir darbo patirties užsienyje.
Bet apie tai detaliau papasakosime kitame laikraščio “Lietuvis” numeryje, taip pat jūsų dėmesiui bus interviu su Erica Jennings, o dabar siūlome pasižiūrėti keletą konferencijos akimirkų ir pasimėgauti įspūdingai pašėlusiu Jurgio Didžiulo ir Ericos Jennings vakariniu koncertu, vykusiu Dublino MEZZ bare.

Antonio Rekuno nuotraukos
  







  



 












Komentarų nėra:

Rašyti komentarą