2016 m. lapkričio 3 d., ketvirtadienis

Rytoj Gardaí pareigūnai pradeda streiką



Airijos naujienų agentūra praneša, kad rytoj Garda pareigūnai pradeda streiką. Garda atstovų asociacijos generalinis sekretorius Pat Ennis šiandien vykusioje spaudos konferencijoje sakė, kad didžioji dauguma eilinių Garda pareigūnų rytoj dalyvaus streike. Siekdama užtikrinti valstybės saugumą ir palaikyti tvarką šalyje, Asociacija kreipėsi į pareigūnus su prašymu, kad kai kurios nuovados, padaliniai neprisijungtų prie streiko, tačiau dėl saugumo priežasčių jis negalėjo atskleisti kurie padaliniai dirbs rytoj.

Paklaustas, kas gali nutikti, jeigu Garda neatsilieps į žmonių telefonų skambučius, kas palaikys tvarką gatvėse, apsaugos nuo vagysčių ar nuo viešosios tvarkos pažeidėjų, jis atsakė manąs, jog yra pakankamai išteklių, kad šalyje būtų užtikrinta tvarka ir saugumas, tačiau pripažino, kad situacija yra “apgailėtina”.

Garda atstovų asociacijos generalinis sekretorius taip pat informavo, jog jie iš Darbo teismo negavo jokio prašymo atšaukti streiką. Jis taip pat patvirtino, kad Asociacija šią savaitę buvo du kartus susitikusi su Garda komisaru: “Garda turi daug sunkumų ir problemų organizacijos viduje ir mes turime teisę į tai reaguoti”.

Jeigu po šio streiko situacija nepasikeis, kitus streikus planuojama rengti: lapkričio 11, 18 ir 25 dienomis.

Garda pareigūnai reikalauja apmokėti darbo viršvalandžius, darant tai palaipsniui, per dvejus metus, apmokėti taip vadinamąjį “paradinį” 15 minučių laiką, kurio “dėka” darbo laikas pailgėja – reikalaujama, kad būtų įteisintas 39 valandų darbo laikas per savaitę, taip pat grąžinti nuomos pašalpas naujai atėjusiems dirbti pareigūnams, oficialiai pripažinti Garda teisę į streikus, nes dabar pagal 2005 metais priimtą Garda Síochána įstatymo 59 straipsnį, Garda streikai nėra legalizuoti.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą