2016 m. lapkričio 27 d., sekmadienis

Dauguma airių nenori referendumo dėl Airijos narystės ES ir galvoja, kad “Brexit” jiems nieko gero neduos



Žurnalas “Europos Sąjunga” informuoja, kad pagal naujai parengtą Claire Byrne gyvai/Amárach tyrimų apklausą, beveik 70 procentų Airijos gyventojų nenorėtų, kad būtų rengiamas referendumas dėl Airijos narystės ES.

Gyventojų apklausa buvo surengta atsižvelgiant į Britanijos referendumą, vykusį šių metų birželio mėnesį, kuriame Jungtinės Karalystės gyventojai priėmė sprendimą palikti Europos Sąjungą ir padaryti tai per dvejus metus, vadovaujantis Lisabonos sutarties 50 straipsniu.

Tūkstančiui Airijos gyventojų buvo užduotas klausimas ar nevertėtų ir Airijai pasekti Jungtinės Karalystės pavyzdžiu ir surengti referendumą dėl šalies narystės Europos Sąjungoje? 69 procentai apklaustųjų atsakė, kad tokio referendumo nereikia, 20 pocentų sakė, kad jie norėtų, kad būtų surengtas toks referendumas ir 11 procentų apklaustųjų neturėjo nuomonės.


Į anketos klausimą - “Ar “Brexit” ir neseniai praėję JAV prezidento rinkimai turės įtakos Airijos ekonomikai?” - 49 procentai respondentų atsakė, kad šie du pastarieji įvykiai turės neigiamą įtaką Airijos ekonomikai, 19 procentų apklaustųjų manė, kad tai niekaip nepaveiks šalies ekonomikos ir 32 procentai neišreiškė jokios konkrečios nuomonės.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą