2016 m. lapkričio 23 d., trečiadienis

87 keleivių, praleidusių jūroje 28 valandas, nakties “košmaras”


Dienraštis “The Irish Independent” praneša, kad 87 keleiviai ir 59 įgulos nariai, plaukę keltu “Stena Europe”, antradienį pagaliau prisišvartavo Jungtinėje Karalystėje, Velse, Fishguard prieplaukoje.
Keltas iš Airijos jūrų uosto Wexford išplaukė pirmadienį, devintą valandą ryto ir turėjo atvykti į Jungtinę Karalystę 12.30 valandą, tačiau įsisiautėjusi jūra privertė keleivius ir kelto įgulą praleisti jūroje net 28 valandas.

Keleiviai, praleidę jūroje daugiau nei parą ir pagaliau sėkmingai pasiekę krantą, labai įvairiai vertino šią kelionę, bet visi sutiko, kad jiems teko išgyventi tikrą nakties “košmarą”.

25 metų studentė iš Cork sakė, kad tai buvo siaubinga kelionė: “Mano ši kelionė prasidėjo sekmadienį 4 valandą ryto, esu visiškai išsekusi, nes 28 valandas negalėjau sumerkti akių. Tai buvo mano pirma kelionė keltu ir, manau, kad paskutinė. Daugiau keltais aš niekada neplauksiu. Tačiau turiu pasakyti, kad kelto įgula darė viską, kad mums padėtų išgyventi šį  “košmarą” atviroje jūroje.”

45 metų kranininkas Michaelas Lawrence, kuris iš Mayo keltu plaukė į savo namus, esančius Bristolyje, sakė, kad “įgula padarė vieną didelę klaidą, nes jie 9 valandą vakaro uždarė barą ir nepagalvojo, kad jeigu kas nors turi problemų su nervais, esant tokiai situacijai, jiems būtina išgerti ko nors stipresnio. Kavos ir arbatos buvo sočiai, bet tai mažai padėjo, nes tai buvo ne tas atvejis.”


Keltas iš Airijos į Jungtinę Karalystę plaukia du kartus per dieną, kelionės trukmė - trys su puse valandos. “Stena Line” spaudos atstovė sakė,  kad kompapanija būtinai spręs keleivių kompensacijos klausimus. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą