2015 m. kovo 6 d., penktadienis

Mulingaro lietuviai veja žiemą



Pavasarį Mulingaro lietuviai pasitiko vydami žiemą iš kiemo. Priešingai nei tikėtasi, į pirmąją Mulingaro lietuvių bendruomenės šventę susirinko gausybė šeimų, gal net per dvidešimt. Išaiškėjo, kad geriausi blynų kepėjai – vyrai, stipriausi kovotojai – moterys, akliausia višta – ta, kuri pagauna daugiausiai neklaužadų. Sunkų būtų buvę išrinkti gražiausią čigonaitę.
Kas sijono ilgumu, kas kasų geltonumu, veidelių raudoniu ar netgi
unikalaus dizaino bulvių karoliais vijo žiemos tamsybę, šaltį ir kitas negėrybes. Netrūko nei linksmų žaidimų, nei riebių patiekalų, nei geros nuotaikos. O kokia šventė vaikams!             
Kaip ir paprastai būna, Kanapinis nugalėjo Lašininį, nors taip ir nesupratau, kuris iš jų buvo „kūdesnis“ . Morei taip pat nepavyko išvengti savo likimo ir ji, velnių ir raganaičių atkakliai varoma šalin, prasmego liepsnose. Na, o kadangi lietuviškų Užgavėnių nebūna be airiško lietaus, tai valgiai ir linksmybės persikėlė į trobą.
Buvo pasidžiaugta ir nutarta suburti dar daugiau bendraminčių. Kviečiame visus, kas neabejingas lietuvių kalbai, papročiams ir istorijai, prisijungti prie naujai susikūrusios bendruomenės. Lengviausiai mus rasite socialiniame tinklapyje „Facebook‘‘


Indra Karklytė
Nuotraukos: Vita Vilkė photography

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą