2014 m. birželio 17 d., antradienis

M. Schumacheris pabudo iš komos ir išleistas iš Grenoblio ligoninės

45-erių metų buvęs „Formulės-1“ lenktynininkas Michaelis Schumacheris pabudo iš komos. Jis jau išleistas iš ligoninės, praneša portalas spiegel.de
„Bus tęsiama ilga reabilitacijos fazė“, – pranešime teigia septyniskart „Formulės-1“ automobilių lenktynių pasaulio čempiono M. Schumacherio vadybininkė Sabine Kehm.

Kaip skelbia didžiausias bulvarinis Vokietijos laikraštis „Bild“, M. Schumacherio šeima dėkoja visiems gydytojams, slaugytojams, seselėms, terapeutams ir greitosios pagalbos medikams, kurie padėjo gelbėjant sportininko gyvybę ir žadinant jį iš komos.
Šeima taip pat prašo supratimo ir suteikti privatumo M. Schumacherio reabilitacijos proceso metu.
„Bild“ duomenimis, M. Schumacheris jau gali bendrauti su artimaisiais, o jo būklė laikoma pakankamai stabilia.
S. Kehm nepateikė daugiau informacijos apie M. Schumacherio sveikatos būklę ir, kur jis tiksliai perkeliamas iš Grenoblio.
AFP agentūros duomenimis, jis pervežtas į universitetinę ligoninę Lozanoje, Šveicarijoje.
Gali būti, kad vokietis vėliau bus gydomas savo viloje Šveicarijoje, prie Ženevos ežero, kur jo žmona Corrina už 12 mln. eurų (41 mln. Lt) įrengė medicinos palatą su visa šiuolaikiškiausia įranga bei technika, reikalinga galvos traumoms gydyti bei gyvybinėms funkcijoms palaikyti.
Primename, kad traumą, po kurio paniro į komą, M. Schumacheris patyrė 2013 metų gruodžio 29-ą dieną slidinėdamas Prancūzijos kalnų kurorte Maribelyje.
Jis krito slidinėdamas ne trasoje netoli Meribel kurorto, Prancūzijos alpėse, ir šalmu dengiama galva trenkėsi į uolą. Pasiektas gelbėtojų per mažiau nei dešimt minučių, tuo metu dar sąmoningas vokietis buvo sraigtasparniu išskraidintas iš pradžių į vietos ligoninę, o po to į smegenų traumomis besispecializuojantį medicinos centrą Grenoblyje. Šį jis pasiekė jau komos būklės ir buvo skubiai operuotas.
M. Schumacheris karjerą „Formulėje-1“ baigė po 2012 m. sezono „Mercedes“ komandoje. Septynis pasaulio čempiono titulus jis iškovojo 1994–1995 m. „Benetton“ ekipoje ir 2000–2004 m. „Ferrari“ gretose.
Legendinis lenktynininkas yra vedęs žmoną Corinną ir turi du vaikus – 16 metę dukrą Giną-Marię ir 14-metį sūnų Micką, su kuriuo nelemtą sekmadienį ir leido laiką slidinėdamas.
Komoje M. Schumacheris išbuvo penkis su puse mėnesio – iš viso 169 dienas.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą