2017 m. sausio 18 d., trečiadienis

Tūkstančiai žmonių buvo išbraukti iš sąrašo gauti socialinį būstą

Dublino miesto taryba 3 655 žmonių, kuriems reikia socialinio būsto, išbraukė iš sąrašo jį gauti, nes jie neatsakė į klausimyną, kurį jiems siuntė Dublino miesto taryba, praneša Journal.ie.



Klausimynas padeda įvertinti situaciją, kiek žmonių ištikrųjų reikia socialinio būsto ir jis siunčiamas kas ketveri-penkeri metai.

Dublino miesto tarybos atstovas Noeleen Reilly sakė, kad 2016 metų sausio mėnesį sąraše buvo 22 400 žmonių, kurie buvo padavę paraiškas socialiniam būstui gauti, iš jų liko sąraše 19 000. Pasak jo, ne visi tie žmonės sąmoningai ignoravo klausimyną, kai kurie iš jų tiesiog negavo laiškų, kuriuos siuntė Dublino miesto taryba.

Dublino miesto taryba tokius laiškus su klausimais siunčia keletą kartų, bet jeigu žmogus pakeičia adresą ir niekam apie tai nepraneša, jis laiško, suprantama, negauna.

Klausimynas buvo išsiųstas praėjusių metų liepos mėnesį ir tie žmonės, kurie nereagavo į klausimyną ir neatsakė į klausimus, paprasčiausiai buvo išbraukti iš sąrašo.

Taryba sakė, kad žmonių prašymai gali būti persvarstyti, jeigu jie kreipsis iki kovo 31 dienos ir įrodys, kad socialinis būstas jiems ištikrųjų reikalingas.

Pasak miesto Tarybos atstovo, daugelis iš tų, 3 655 žminių, kurie buvo išbraukti iš sąrašo, tikriausiai apie tai net nežino.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą