2017 m. sausio 6 d., penktadienis

Pavojingiausios profesijos Airijoje


Pernai padidėjo žmonių, dirbančių žemės ūkio sektoriuje, mirčių skaičius, praneša dienraštis “The Irish Independent”.
Pasak Sveikatos ir saugos tarnybos (Health and Safety Authority – HSA) statistikos, 2016 metais Airijoje darbo vietoje žuvo 44 žmonės, o 2015 metais šis skaičius buvo didesnis – darbe mirė 56 žmonės.

Didžiausias mirtingumas pastebimas tarp žmonių, dirbančių žemės ūkio darbus: 2016 metais šiame sektoriuje žuvo 21 žmogus, o 2015 metais – 18.

Nemažai aukų pasiglemžia ir statybos sektorius: 2016 metais darbo vietoje mirė devyni žmonės, o 2015 metais žuvo 11 statybininkų.

Pastebimas žmonių, dirbančių žvejybos sektoriuje, mirčių sumažėjimas – 2016 metais mirė trys žmonės, o 2015 metais žuvo penki.

Praėjusiais metais žuvo vienas žmogus, dirbęs transportavimo ir sandėliavimo darbus, o užpraėjusiais metais žuvo keturi žmonės, dirbę šiame sektoriuje.

Atlikus tyrimus dėl nelaimingų atsitikimų darbe buvo padaryta išvada, kad beveik pusė mirčių visuose sektoriuose yra siejamos su transporto priemonių eksploatvavimu – 2016 metais būtent dėl šios priežasties darbo vietoje žuvo dvidešimt žmonių.

Daugiausiai žuvusiųjų darbo vietoje 2016 metais buvo Cork – dėl nelaimingų atsitikimų darbe ten žuvo aštuoni žmonės, po keturis žuvusiuosius buvo Kerry ir Meath.

Pernai trisdešimt žuvusiųjų darbo vietoje buvo darbingo amžiaus vyrai nuo 25 iki 65 metų, o devyni vyrai, kurie žuvo dirbdami žemės ūkio darbus, buvo pensijinio amžiaus žmonės.

Sveikatos ir saugos tarnybos vadovas Martin O'Halloran sakė, kad praėjusiais metais mirčių skaičius darbo vietose buvo mažiausias nuo 2009 metų. “Tačiau žemės ūkio sektorius vis dar kelia problemų – per pastaruosius septynerius metus jis pasiglemžė daugiausiai žmonių gyvybių, todėl žmonių saugai turėtų būti skirtas ypatingas dėmesys ir tą reikia daryti šiandien, o ne pavėluotai, kada žmogaus jau nebėra, “ – sakė Sveikatos ir saugos tarnybos vadovas.

Mirčių skaičius darbo vietoje pagal sektorius:

Žemės ūkis – 21
Kasyba ir karjerų eksploatavimas – 1
Gamyba – 2
Vandens tiekimas, nuotekų valymas, atliekų tvarkymas ir regeneravimas – 1
Statybos – 9
Didmeninė ir mažmeninė prekyba – 2
Transportavimas ir sandėlavimas – 1
Administracinė ir aptarnavimo veikla – 2
Sveikatos priežiūra ir socialinis darbas – 1
Meninė, pramoginė ir poilsio organizavimo veikla – 1.

1 komentaras:

  1. gerai, kad pas mus nėra pavojingų profesijų, nei vienas miestas tokių neturi, nei Vilnius nei kitas. gerai tvarkomės, ir su šiukšlių išvežimu, ir elektroniką tinkamai yra įmonių kurios išveža, viskas saugiai

    AtsakytiPanaikinti