2017 m. sausio 21 d., šeštadienis

Gardaí ir muitininkai konfiskavo kanapių siuntą, kurios vertė siekia daugiau nei 37,5 milijonų eurų


Vakar po pietų Dublino jūrų uoste buvo areštuota 1 873 kilogramus sverianti džiovintų kanapių siunta, kurios vertė siekia beveik 40 milijonų eurų, praneša Journal.ie.



Gardaí kartu su Biudžeto pajamų ir Muitinės pareigūnais Dublino uoste rado paslėptus medinius konteinerius, kuriuose buvo narkotinės medžiagos. Dėžes buvo planuojama pakrauti į transporto priemones ir kvaišalus platinti įvairiuose Airijos regionuose.

Spaudos pranešime, kuris buvo išplatintas vakar vakare, gardai pareigūnai sakė, kad tai buvo bendra operacija, kurioje dalyvavo Muitinės, Biudžeto pajamų ir Kovos su narkotikais ir organizuotu nusikalstamumu biuro atstovai iš Dublino regiono. “Kontrolė dėl narkotinių medžiagų gavimo ir platinimo vykdoma tiek šalies viduje, tiek tarptautiniu mastu. Konfiskuoti narkotikai buvo skirti Airijos rinkai,” – sakė pareigūnai.


Airijos teisingumo ministrė Frances Fitzgerald operatyviai sureagavo į šią informaciją ir pagyrė pareigūnus už puikiai atliktą darbą. Ji sakė: “Diena dienon Garda ir Muitinės pareigūnai glaudžiai bendradarbiauja, siekdami užkirsti kelią neteisėtam narkotikų įvežimui ir platinimui ir jie nemažai pasiekė šioje srityje. Šis narkotinės siuntos areštas rodo jų ryžtą ir sumanumą, kovojant su narkotikų prekeiviais, kurie siekia pasipelnyti iš savo mirtį nešančios prekybos ir atneša daugybę kančių ir skausmo mūsų visuomenei.”

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą