2017 m. sausio 2 d., pirmadienis

Kaip sutaupyti daugiau pinigų 2017 metais

Sausis yra toks mėnuo, kada ateina laikas pažvelgti į savo gyvenimą iš šalies ir pamatyti, ką ir kaip norime ar galime pakeisti: vieni pasižada atsisakyti kai kurių žalingų įpročių, kiti svajoja numesti svorį, dar kiti – sutaupyti pinigų. “Mirror” patars kaip galima tapti turtingesniais šiais metais.

Rūkymas – £3091

Rūkalius, per dieną surūkantis 20 cigarečių, per metus galėtų sutaupyti daugiau nei £3000, imant vidutinę cigarečių pakelio kainą (£8,47). Ar nevertėtų sumažinti surūkomų cigarečių kiekį arba apskritai atsisakyti šio įpročio?

Darbo pietūs – £860


Vidutinį atlyginimą gaunantis darbuotojas pietums kiekvieną darbo dieną išleidžia apie £3,69, per metus – iki £860. Tai yra daug, todėl ar nevertėtų anksčiau atsikelti ir paruošti maistą į darbą namuose arba tą padaryti iš vakaro?

Alkoholinis – £787


Pardavimų statistika rodo, kad sausio mėnesį perkama mažiausiai alkoholinių gėrimų ir tai normalu –  po švenčių reikia laiko, kad atsigautume ir pasiektume įprastinį gyvenimo ritmą. MacMillan vėžio profilaktikos skaičiai rodo, kad vidutinį atlyginimą gaunantis britas per metus alkoholiui išleidžia apie £787, užuot nusipirkęs pakankamai naują iPhone arba dar kokį nors vertingą daiktą.

Kava/arbata – £487


Vidutiniškai uždirbantis britas darbe karštiems gėrimams išleidžia apie £2,09 per dieną – per metus ši suma išauga iki £500. Ar nebūtų geriau atsinešti šiuos gėrimus iš namų?

Iš viso: £5225 per metus


Taigi, šie keturi patarimai padėtų sutaupyti £5225 per metus – ar nevertėtų pabandyti juos įgyvendinti, klausia “Mirror”?

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą