2017 m. sausio 2 d., pirmadienis

Dešimtys Jungtinės Karalystės bankų ir finansų įmonių dairosi į Airiją

Daugiau nei kelios dešimtys JK bankų ir finansinių įmonių svarsto galimybę po “Brexit” perkelti savo įmones ir užsienio investicijas į Airiją, informuoja britų dienraštis “The Guardian”.


Martin Shanahan, vyriausiasis Pramonės plėtros agentūros (Industrial Development Agency - IDA) vadovas patvirtino, kad daugelis korporacijų, įsikūrusių Londono Sityje, svarsto galimybę perkelti savo veiklą į Airiją. 

IDA turi tikslą sukurti papildomai 80 000 darbo vietų Airijoje iki 2019 metų, daugeliui naujų JAV įmonių įsteigus savo europinę bazę Airijoje.

Leidiniui “The Guardian” Martin Shanahan sakė, kad juos labai vilioja mažas 12,5 procentų sudarantis pelno mokestis šalyje.

Po “Brexit” Airija liks vienintelė ES angliškai kalbanti šalis ir tai, pasak Martin Shanahan, Pramonės plėtros agentūrai bei kitoms įmonėms suteiks papildomą postūmį pasirinkti būtent Airiją.

Dienraščiui "The Guardian" jis sakė: “Mes matome didžiulį potencialą plečiant mūsų veiklą visame pasaulyje. Aš kalbu ne tik apie mūsų ofisą Londone ar Dubline – mes gauname daugybę pasiūlymų iš Azijos, JAV ir, visų pirma, iš Niujorko. Dabar mes atliekame tyrimus, kur būtų naudingiau investuoti. Airija mums yra labai palanki ne tik dėl to, kad tai yra angliškai kalbanti šalis, bet mes turime bendrą teisės sistemą, be to, Airija yra netoli Didžiosios Britanijos.”


Martin Shanahan nuomone, “atsižvelgiant į labai audringą pasaulio ekonominę situaciją, Airija laikosi ne tik stabiliai, bet pastebimas ir spartus ekonomikos augimas 2014 ir 2015 metais, panašu, kad ir 2016 metai buvo ne prastesni. Toks šalies stabilumas ir geri ekonominiai rodikliai mums atrodo labai perspektyvūs ir patrauklūs.”

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą