2018 m. sausio 30 d., antradienis

Naujame įstatymo projekte – daugiau teisių nuomininkams 




Įstatymo projekte siūloma, kad namų savininkai, norėdami nutraukti nuomos sutartį, nuomininkus apie tai turi informuoti bent prieš tris mėnesius, o nuomininkams, kurie nuomavo būstą vienerius metus, apie iškeldinimą turi būti pranešta mažiausiai prieš keturis mėnesius. Pranešimo apie nuomos nutraukimo terminą siūloma didinti priklausomai nuo nuomininko pragyvento laiko nuomojamame būste.  

Pasak Journal.ie, projekte taip pat numatyta, kad naujus nuomininkus savinininkai turi informuoti, kiek už nuomą mokėjo prieš tai name/bute gyvenę žmonės. 

Gyventojų nuomos įstatymo projekto pakeitimus (Residential Tenancies (Amendment)) pristatė Socialdemokratų lyderė Roisín Shortall.

Nuomininkams, kurie nuomavo būstą vienerius ir ilgiau metų, apie iškeldinimą turi būti pranešta mažiausiai prieš keturis mėnesius. Jeigu nuomininkas nuomavo būstą ilgiau negu penkerius metus, apie iškeldinimą jam turi būti pranešta prieš keturis su puse mėnesio, jeigu ilgiau negu šešerius metus – prieš penkis su puse mėnesio, o jeigu nuomavo septynerius metus, savininkas apie iškeldinimą turi pranešti prieš pusę metų.   

Pasak Roisín Shortall, projekto tikslas – suteikti nuomininkams daugiau apsaugos garantijų ir duoti laiko, kad jie galėtų susirasti sau kitą gyvenamąjį būstą. 

Projektą remia “Focus Ireland”, “Threshold” ir “Simon Communities”.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą