2017 m. gruodžio 5 d., antradienis

Emigrantai Dubliną įvertino kaip vieną iš blogiausių pasaulio miestų



Pasaulinė emigrantų apklausa, kurioje dalyvavo  13 000 žmonių, Dubliną įvertino kaip vieną iš blogiausių pasaulio miestų, į kurį žmonės norėtų emigruoti. Pagrindinės tokio neigiamo vertinimo priežastys yra būsto stoka ir didelės pragyvenimo išlaidos. Airijos sostinė pagal gyvenimo kokybę buvo labai prastai įvertinta – iš  51 pasaulio miesto Dublinui teko 47-oji vieta, rašo “The Irish Times”.


2017 metų “Expat City” reitingas parodė, kad dar blogiau už Dubliną buvo įvertintas kitas labai populiarus Europos miestas – Paryžius, jam atiteko 49-oji vieta.

Blogiausiai buvo įvertinti Nigerijos miestas Lagosas ir Saudo Arabijos miestai Rijadas ir Džida.

Miunchene įsikūrusios kompanijos “InterNations” tyrimas parodė, kad Dubline ypač trūksta apgyvendinimo vietų, o būsto įsigijimo galimybės, vertinant pagal kainą, pripažintos kaip vienos iš blogiausių, tiesa, žiūrint iš kainų pozicijų, būstas Stokholme dar brangesnis.

Detalesnė būsto analizė parodė, kad beveik devyni iš dešimties Dubline gyvenančių emigrantų buvo nepatenkinti savo būstu, nes jo kaina beveik dvigubai didesnė už pasaulinį vidurkį. Kita dalis apklaustų emigrantų, gyvenančių Dubline, skundėsi finansine situacija – beveik pusė jų sakė, kad “nesuduria galo su galu”.

Tačiau Dublinas buvo labai gerai vertinamas karjeros galimybių požiūriu, pakilęs net į 11 vietą – 65 proc. respondentų šį veiksnį įvertino teigiamai. Vertinant miestus pagal jų draugiškumo kriterijų, Dublinui taip pat pasisekė – 84 procentai apklaustųjų kalbėjo apie šiltą ir draugišką miesto atmosferą.

Komentuodamas šios naujos apklausos rezultatus, kompanijos “InterNations” generalinis direktorius Malte Zeeck sakė: “Atmetus blogą klimatą, prastus Dublino rezultatus nulėmė pragyvenimui būtinų išlaidų stygius ir didžiulės būsto nuomos kainos. Tačiau draugiški Airijos žmonės vis dar visus žavi ir tai padeda emigrantams Airijos sostinėje jaustis kaip namie”.

Vertinant pasaulio miestus pagal gyvenimo kokybę, geriausiai buvo įvertinta Bahreino sostinė Manama. Antroji vieta atiteko Prahai, po to – Madridas ir t. t. Iš 51 pasaulio miesto Londonas pagal gyvenimo kokybės lygį nukeliavo į 31 vietą.

5 geriausi miestai (iš 51):
1. Manama
2. Prague
3. Madrid
4. Kuala Lumpur
5. Amsterdam

5 blogiausi miestai:
47. Dublin
48. Riyadh
49. Paris
50. Jeddah

51. Lagos

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą