2014 m. spalio 14 d., antradienis

JŪRANAS MOSKALIOVAS- ‘’Futbolas širdyje, kamuolys rankose ‘’

Šiandien, kviečiame Jus iš arčiau susipažinti, su jaunu veržliu futbolo mylėtojų, kuris ne tik spardo kamuolį futbolo aikštelėje. Jūranas, su dar vienu draugu, Airijoje įkūrė futbolo klubą ‘’Baltic United’’. Jaunas vyras kupinas tikslų ir svajonių, susijusių su šia sporto šaka ir jos visos būtinai išsipildys, nes  į šią veiklą jis investuoja tai, ką turi brangiausio- savo širdį, energiją, laisvą laiką ir net miegą. “ Kai tikslo sieki iš širdies, nebaisios jokios kliūtys ir sunkumai, viskas yra įmanoma, reikia tik tikėti tuo ką darai ir jausti tam didžiulę aistrą’’, sako Jūranas.

Ką tau reiškia futbolas?
 Jūranas: Futbolas man yra neatsiejama gyvenimo dalis, be kurio man paprasčiausiai būtų sunku kvėpuoti.
Ar senai juo domiesi? Kas ir kada paskatino pasirinkti būtent šią sporto šaką?
Jūranas: Kiek save prisimenu, nuo pat mažų dienų, kamuolys man buvo geriausias draugas. Pamenu, dar darželyje laukdavau, kada eisim su grupe į kiemą ir ten visada žaisdavau futbolą. Matyt, pašaukimas šiai sporto šakai man yra įgimtas ir įaugęs į kraują.
Kokios dar sporto šakos patinka?
Jūranas: Na, kaip ir kiekvienam doram lietuviui, žinoma, patinka ir krepšinis, pasitaikius progai mėgstu stebėti ledo ritulio, bei teniso varžybas. Gerbiu visas sporto šakas, nes joms visoms reikia vienodo atsidavimo ir išvtermės.
Kiek laiko gyveni Airijoje? Kodėl būtent šita šalis? Ar jautiesi čia kaip namuose? Ar visam laikui įleidai čia šaknis?
Jūranas: Airijoje gyvenu gana nemažai, beveik 10 metų. Teko šiek tiek pagyventi Vokietijoje, o jeigu tektų palyginti šias dvi tautas-  pirmenybę teikčiau airiams. Kodėl? Todėl, kad jie man pasirodė daug šiltesni, paslaugesni, paprastesni. Gyvendamas Airijoje jaučiuosi komfortiškai, nes dabar čia mano namai.
Kas paskatino Airijoje užsiimti futbolu? Papasakok plačiau kaip įsikūrė Baltic United klubas, bei koks tavo vaidmuo jame?
Jūranas: Greičiausiai paskatino meilė futbolui. Svarsčiau ne kartą apie pasitraukimą iš šios sporto šakos visam laikui, bet tas pašaukimas tikriausiai yra stipresnis už mane patį, todėl dar iki šiol žaidžiu futbolą. Na, o klubo atsiradimo istorija, taip pat yra labai įdomi ir neeilinė. Beveik prieš dvejus metus, Dubline, sutikau savo gimtainį Marių Majauską, su kuriuo kartu Lietuvoje baigėme tą pačią vidurinę mokyklą, bei lošėmė futbolą. Iki tos dienos lemtingo susitikimo, su Mariumi nesimatėme apie 13 metų, po tiek laiko susikirtus mūsų keliams, me sir vėl prisiminėme senus gerus laikus ir tai, kas mus vienijo, žinoma, tai buvo futbolas. Matyt, mes sutinkame žmones tam tikru laiku,  ir nė minutę anksčiau, tam, kad jie pakeistų mūsų likimus ir planus. Taip mums nutiko su Mariumi, futbolas tapo bendru mūsų tiklsu ir planu.  Prireikė beveik vienerių metų, kad išpildytume savo nedidelį norą- suburti savo komandą.  2014 sausio 4 dieną, pasivadinę  ‘’Baltic United’’ , žaidėjus surinkę is skirtingų Airijos vietų: Dublino, Mullingaro ir Armagho, pabandėme sudalyvauti vienadieniame 5-5 futbolo turnyre Droghedoje. Tai buvo mūsų pirma iškovota taurė, kuri įkvėpė mus tolimesniam žygiui. Nuo Rugpjūčio 20 dienos, esame oficialiai registruotas futbolo klubas Airijoje ‘’Baltic United FC’’ , kuriam atstovauja per 30 žaidėjų, komandos direktoriais esame Marius ir aš. Mūsų klubas atstovauja Airijos 7-7 Futbolo Federacijos Lygoje, kurioje šiuo metu turime paruošę 3 komandas, astovaujančias dvejuose divizionuose (Premier ir First). Kolektyvas yra išties draugiškas, degantis noru žaisti futbolą ir siekti kuo geresnių rezultatų, toks žaidėjų ryžtas, manau, mums padės  augti ir stiprėti! Savo klube, turime labai gerą būrį pagalbininkų, be kurių mūsų klubas nebūtų toks, koks jis yra šiandien, esu jiems iš širdies dėkingas, negalėčiau nepaminėti tokių žmonių, kaip Tomas Žukauskas, Pavel Smurjev, Anastasija Titova
Ar daug lietuvių jūsų klube žaidžia futbolą?
Jūranas: Turim nemažai mūsu tevynainių mylinčių, bei žaidžiančių futbolą, ir tai smagu matyt! Vien mūsų komandoje iš 36 žaidėjų 32 yra lietuviai.
Kokie artimiausi ir tolimiausi planai, o gal svajonės susijusios su šia sporto šaka?
 Jūranas: Apart savo komandos, esu vienas iš Airijos 7-7 Futbolo Federacijos narių. Šiuo metu turime veikiančius du divizionus, trečiasis startuos artimiausiomis savaitėmis. Planuojama turėti penkis divizionus su studentų bei moksleivių lygomis. Kitų metų mūsų  tikslas- pasistatyti savo uždarą stadioną su sėdimomis vietomis, kad  žiūrovai galėtų patogiai ir ramiai stebėti varžybas, nes Airijoje uždaro tipo aikščių nėra. Taip pat, šią sporto šaką plečiame ir į kitas šalis, tokias kaip Šiaurės Airija ,Anglija, Škotija, ne išimtis ir Lietuva. Tai pasaulinė tarptautinė 7-7 Futbolo Organizacija, kurios šaknys kilusios iš Brazilijos ir Pietų Amerikoje ji yra profesionaliame lygyje, todėl šią sporto šaką norima populiarinti Europoje. Na, o svajonė  mano yra paprasta- suteikti kuo didesnių galimybių, žmonėms, norintiems užsiimt šia nuostabia sporto šaka.
Ką pats mėgsti veikti laisvu laiku? Koks tavo hobis?
 Jūranas: Labai mėgstu keliones, esu gamtos vaikas. Negaliu ilgesnį laiką sedėti tarp keturių sienų, tad jeigu laisvo laiko yra, stengiuosi kur nors ištrūkti iš miesto šurmulio ar net šalies. Labai mėgstu keliones automobiliu, kartą su šeima keliavome automobiliu  po Didžiąją Britaniją, sukorėme daugiau nei 2000 kilometų kelią- tikra atgaiva mano sielai!
Kaip emigracija iš Lietuvos pakeitė tavo gyvenimą?
Jūranas: Airija mano gyvenimą pakeitė iš esmės. Palikęs namus ir artimuosius, tapau savarankiškesnis, nes viską reikėjo siekti  pačiam. Čia gyvendamas, tapau komunikabilesnis, supratingesnis. Emigracija man davė daug pliusų, jaučiu, kad dabar galiu save realizuoti teigiama linkme, ir esu tikrai laimingas! Žinoma, trūksta tik namų ir gimtinės kvapo. Juk sakoma, kad namus galima pasirinkti, bet gimtinė yra tik viena.


Nuotraukos: ANA ROSSO PHOTOGRAPHY 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą