2014 m. gegužės 12 d., pirmadienis

KUO PAVOJINGA INTERNETINĖ MEILĖ?


Visagalis internetas viešpatauja visur, taip daugelis gyvenimo sričių persikelia į virtualią erdvę, tame tarpe pažintys, santykiai, pasimatymai ir žinoma pati meilė. Ką ji ten veikia? Internetas – lengvai prieinamas, nebrangus susipažinimo būdas, kuriam nereikia ypatingai ruoštis bei skirti daug laiko. Be to, drovūs, intravertiški ar kompleksuoti žmonės internete pasijaučia neturintys bendravimo sunkumų. Jiems tai vienintelė vieta, kur gali susipažinti, įsidrąsinti, o po to galbūt tai perkelti ir į gyvą bendravimą.

Tačiau neretai širdies draugo paieškos internete baigiasi nusivylimu, dėl ko internetas yra nepakaltinamas. Kaltas pats žmogus, kuris nesilaiko bendravimo taisyklių, neįvertina internetinių pažinčių pliusų ir minusų. Svarbiausia mokėti išnaudoti interneto galimybes bendravime, o pavojų išvengti. Tai ir būtų antivirusinė programa nelaimingai internetinei meilei.
Internetinės iliuzijos
Labai pasiseka, kai pažintis internete perauga į meilę, kai žmonės iš tikrųjų suranda vienas kitą ir viskas baigiasi vedybomis. Tačiau taip atsitinka tikrai ne visada. Dažnai internetiniai pasimatymai yra tiesiog bėgimas nuo realybės į fantaziją. Yra daug žmonių, kurie bijo gyvo bendravimo dėl tam tikrų savo kompleksų, o internete turi galimybę būti ar apsimesti bet kuo. Labai dažnai pasitaiko, kad pašnekovai įdeda ne savo nuotraukas, slepiasi po įvairias slaptyvardžiais, slepia savo amžių, kuria melagingas istorijas apie save. Tai puiki erdvė parodyti save tokį, koks norėtum būti, bet ne tokį, koks esi. Tuomet baimė susitikti gyvai vis gilėja, prikuriama vis daugiau iliuzijų apie save, dėl ko susitikimas gali visai neįvykti. Toks pabėgimas nuo tikrovės internetinius pasimatymus daro dar sudėtingesnius. Kadangi ne tik jūs, bet dar kas nors gali naudoti tą pačią taktiką ir žaisti su jumis. Taip sukuriama visa pasaka, kuri tikrovėje neegzistuoja, todėl laimingos pabaigos realybėje ir neturi.
Gyvas bendravimas visada yra geriau
Virtualus bendravimas niekada neprilygsta natūraliam. Bendraudami akis į akį informaciją vieni apie kitus gauname ne tik iš kalbos, bet ir iš neverbalinių šaltinių: fizinių ypatybių, aprangos, kūno kalbos, veido mimikos. Atsižvelgę į jo siunčiamus signalus nusprendžiame ar žmogus klausosi, ar jam įdomu, ar jam patinka su mumis. Pastebėta, jog su mums patinkančiu žmogumi esame linkę palaikyti ilgesnį akių kontaktą, su nepatinkančiu - trumpesnį. Įsimylėjėliai ilgiausiai žvelgia vienas kitam į akis, O susipykę žmonės, priešingai, vengia vienas į kitą žiūrėti.
Kūno kalba dažniausiai yra sąmoningai nepavaldi protui, pirminės emocijos be galo daug pasako apie pašnekovą. Bendraujant internete tik susirašinėjimo būdu žmogaus balsas, emocijos, intonacija, fizinė išvaizda, gestai – viskas yra įsivaizduojama. Todėl labai dažnai būna, jog puikaus draugo atvaizdas yra netikras. Tikėjimas, jog internetinis draugas bus puikiu širdies draugu realybėje, iš tikrųjų tėra tik įsivaizdavimas.
Taigi bendravimas virtualioje erdvėje visada išlieka ribotu, net ir tuo atveju, jeigu jis vyksta balsu ar su kamera, kei mes matome vienas kitą. Tuomet vistiek turime ką prarasti, tai yra tokius svarbius dalykus kaip kvapą, prisilietimą, visą fizinę tarpusavio sąveiką, kai mūsų kūnai reaguoja vienas į kitą. Žmonės, kurie visada mėgo gyvą bendravimą ir visada skyrė tam laiko, niekada neikeis to į virtualius santykius.
Meilės trikampis
Jūs, mylimasis ir ineternetas – meilės trikampis. Tik internetas nuo to visai nenukenčia, jis tėra tik nešališkas tarpininkas, stovintis tarp jūsų. Logiškai mąstant, kam to reikia dviem įsimylėjusiems žmonėms? Kai kažkas įsiterpia tarp įsimylėjėlių, bet koks tikras intymus bendravimas nelabai įmanomas. Interneto pažinčių svetainė – tai puiki vieta susipažinti ir maloniai pabendrauti, tačiau sužinoti svarbesnes galimo draugo gyvenimo aplinkybes, jo požiūrį bei pajusti, ar kyla šiltesnis jausmas, daug sėkmingiau pavyks realiame pasimatyme. Tokia nuostata reikėtų ir vadovautis, norint apsaugoti save nuo įsivėlimo į iliuzijas bei nusivylimo.
Kaip apsisaugoti nuo internetinių „meilės virusų“
* Žinokite, kad jei įsimylite žmogų, kurio nesate matę, ta meilė dažniausiai būna grįsta netikrais patyrimais.
* Jei vyras po 4-5 elektroninio laiško vis dar nekviečia jūsų susitikti, o jūs norite ir jau jaučiate tam vyrui simpatiją ar kyla susižavėjimas juo, tai negaiškite laiko veltui, ir geriau neatsakinėkite į laiškus (nebent jis pasiūlytų pasimatymą). Tiesiog pagalvokite, ar verta aukoti savo energiją ir laiką žmogui, kuris egzistuoja tik virtualioje realybėje, ir galbūt jūs niekada jo nesutiksite?
* Pasistenkite pažiūrėti į savo situaciją iš šalies: ar jums neatrodo šiek tiek keista kad žmogus, kuris sako, kad jus myli, vengia susitikti? Ne be reikalo kalbama apie meilę, kad ji viską nugali kad įsimylėjęs žmogus galėtų perplaukti jūrą, pasiekti žvaigždes, apeiti pėščiomis visą pasaulį, kad tik susitiktų su savo mylimąja.
* Jeigu jūs tikrai mylite save, kažin ar jums užtenka pokalbių internetu ir romantiškų žinučių. Jums reikia daugiau.
* Toks žmogaus, su kuriuo bendraujate, ir kaip jį įsivaizduojate gali net neegzistuoti, ar būti visai kitoks. Galbūt jis yra vedęs, nepilnametis, ar visai senas, gal būt jis tos pačios lyties kaip ir jūs ir t.t.
* Neatiduokite savęs, savo energijos ir gražiausų jausmų kažkam, ko iš tikrųjų nėra.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą